Hoe gaat het nu met die gekke acteur Mike Myers uit 'Austin Powers'?

Hoe gaat het nu met die gekke acteur Mike Myers uit 'Austin Powers'?

Yeah Baby! Wanneer zien we Myers weer in een nieuwe film?

Mike Myers is een van de meest herkenbare acteurs uit de jaren 90. Van Wayne's World naar So I Married an Axe Murderer en natuurlijk zijn meest iconische filmreeks: Austin Powers. Hoe staat het er nu eigenlijk voor met de acteur?

De iconische komedie-acteur heeft tot nu toe een bijzondere carrière achter de rug, maar een aantal van zijn films als The Cat in the Hat en The Love Guru werden toch wel flink afgebrand door critici en waren grote financiële flops.

Austin, Wayne en Shrek
Myers brak in 1989 door toen hij lid werd van de cast van Saturday Night Live. Dit kwam allemaal dankzij zijn personage Wayne Campbell die hij speelde in de serie City Limits. In 1992 bracht hij Wayne naar het witte doek met de film Wayne's World, wat een grote hit werd en een jaar later al een vervolg kreeg.

Na een korte acteerpauze kwam Myers in 1997 met Austin Powers: International Man of Mystery waarin hij de inmiddels iconische rollen van Austin Powers en Dr. Evil vertolkte. Zijn volgende grote filmrol was die van Shrek. Myers besloot een Schots accent te gebruiken voor de rol van Shrek en creëerde hiermee een van de meest iconische stemmen in de geschiedenis van animatiefilms.

The Pentaverate
Nadat de vierde Shrek-film in 2010 verscheen, speelde Myers een tijdje niet meer in films. Pas in 2018 verscheen hij weer op het witte doek. Hij speelde kleine rollen in de films Terminal en Bohemian Rhapsody. Er was dus sprake van een kleine comeback.


In 2021 maakte Myers een 'echte' comeback met de Netflix-serie The Pentaverate, waarin hij maar liefst acht verschillende rollen speelde.

Austin Powers 4?
Nu Myers zijn acteercarrière weer heeft opgepakt, is de grote vraag nu natuurlijk of een vierde Austin Powers een mogelijkheid is. Myers geeft in recente interviews expres vage antwoorden op de vraag of hij bezig is met Austin Powers 4.



"Ik kan het bestaan of niet-bestaan van zo'n project niet bevestigen of ontkennen, als het al wel of niet bestaat. Ik zou het graag willen doen."

NieuwsFilm

meest populair