Eindelijk in Nederland te zien: de controversiële thriller 'Sound of Freedom'

Eindelijk in Nederland te zien: de controversiële thriller 'Sound of Freedom'

Dutch FilmWorks brengt de kaskraker Sound of Freedom uit in de Nederlandse bioscopen.

In de States was de controversiële en ook bijzonder goed ontvangen thriller Sound of Freedom een groot succes. Er werden vele tientallen miljoenen opgehaald, maar de film verscheen maar niet in de Nederlandse bioscopen. Tot nu.

De film wordt vooral in verband gebracht met mogelijke antisemitische uitspraken van hoofdrolspeler Jim Caviezel. Hij zou volgens uiteenlopende bronnen een QAnon-aanhanger zijn, een club die complottheorieën verspreidt.

IJzersterke film
Los van het politieke geharrewar rond de film kan moeilijk worden ontkend dat Sound of Freedom een prima film moet zijn voor velen. De score op de Tomatometer is met 61 procent mogelijk nog wat laag, maar de publieksscore op Rotten Tomatoes is niet misselijk: 99 procent.

Ook de IMDb laat een prima score zien, met 7,8/10 na 53k stemmen. Na 23 stemmen noteert de thriller nog altijd een ijzersterke 4,65/5 op Moviemeter.


Ergens in oktober zal Sound of Freedom van regisseur Alejandro Monteverde in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.

Verhaal
Sound of Freedom is gebaseerd op waargebeurde verhalen en gaat over toegewijd CIA-agent Jim Ballard (Caviezel) die zich bezighoudt met pedofiliezaken. Wanneer hij in zijn werk de kans krijgt om een achtjarige jongen uit de handen van kinderhandelaars te redden, wordt hij gegrepen door het verhaal van diens zusje dat nog steeds vermist is.

Hij zegt zijn baan op en slaat de handen ineen met iemand die zich Batman noemt om nog meer kinderen te redden van een lot dat nog wreder is dan de dood. Zijn missie leidt hem uiteindelijk tot de donkerste uithoeken van Colombia waar hij zelfs zijn eigen leven op het spel moet zetten.

NieuwsFilm

meest populair