James Bond-kandidaat Sam Neill over volgende 007: "gelukkig ben ik geen ex-Bond"

James Bond-kandidaat Sam Neill over volgende 007: "gelukkig ben ik geen ex-Bond"

Sam Neill is blij dat hij de spion nooit heeft gespeeld maar heeft wel een paar suggesties.

In 1986 was Sam Neill (Jurassic Park) de koploper om de rol van James Bond over te nemen van Roger Moore. Hoewel hij achteraf blij is dat hij de rol niet kreeg, heeft hij wel een aantal ideeën voor wie de nieuwe Bond moet worden.

Roger Moore speelde de spion voor het laatst in 1985 in A View to a Kill. De producenten gingen op zoek naar een nieuwe acteur om de rol over te nemen. Sam Neill kwam naar boven als koploper door zijn rol als Britse spion Sidney Reilly in de miniserie Reilly, Ace of Spies. Reilly was een echte spion en vormde de inspiratie voor Bond-auteur Ian Fleming.

Koploper
Neill was koploper om de rol van James Bond over te nemen samen met Pierce Brosnan en Timothy Dalton. Maar Bond-producent Albert Broccoli was geen fan en uiteindelijk werd Dalton gekozen om de nieuwe Bond te spelen in The Living Daylights in 1987. In 1995 nam Brosnan de rol over in Goldeneye.

Sam Neill heeft nooit een kans gekregen om de rol van Bond te spelen, iets waar hij achteraf blij om is. In een interview met The Telegraph geeft hij wel een aantal ideeën voor wie hij denkt dat de nieuwe James Bond moet spelen.



"Ik ben heel blij dat ik geen ex-Bond ben, maar ik heb wel een paar aanbevelingen," vertelt Neill tegen The Telegraph.

"Ik denk dat Robert Collins perfect zou zijn, hij is een aboriginal-acteur, zeer knap en een goede acteur, hij zou een gewaagde keus zijn."

Neills tweede aanbeveling is de Schotse acteur Jack Lowden die op dit moment al een Britse spion speelt in de Apple TV+ serie Slow Horses.

Wie de nieuwe James Bond wordt is nog steeds een mysterie. Daniel Craig speelde de rol voor het laatst in No Time To Die.

NieuwsFilm

meest populair