Nieuw cinematografisch juweeltje van '13th'-regisseur Ava DuVernay onthuld

Nieuw cinematografisch juweeltje van '13th'-regisseur Ava DuVernay onthuld

Topregisseur DuVernay toont trailer voor 'Origin', waar verwachtingen hooggespannen voor zijn.

Iemand die de afgelopen 15 jaar naam heeft weten te maken als regisseuse in Hollywood is Ava Duvernay. De regisseuse heeft een enorme fanbase opgebouwd, vanwege haar sterke documentaires en aanpak van raciale discriminatie. Velen kijken nu al uit naar haar volgende film Origin.

Eerder gooide de regisseuse hoge ogen met het maken van de film Selma (2014) en de Netflix-documentaire 13th (2016). Ook met de miniserie When They See Us uit 2019 wist ze veel indruk te maken en bovendien de ongelijkheid aan de kaak te stellen.

Systeem blootgelegd
Origin is gebaseerd op een non-fictie boek Caste van Isabel Wilkerson, dat het onuitgesproken kastensysteem blootlegt dat Amerika heeft gevormd. In het boek reist Wilkerson de wereld rond om persoonlijke verhalen te verzamelen die een beeld geven van hoe dit systeem levens vernietigt.

De film heeft een fijne sterrencast bij elkaar verzameld, bestaande uit: Jon Bernthal (The Bear), Niecy Nash-Betts (Monster: The Jeffrey Dahmer Story), Nick Offerman (The Last of Us), Aunjanue Ellis (King Richard) en Vera Farmiga (The Conjuring).

Release
Origin maakte zijn debuut onlangs op het Venice International Filmfestival. Vlak voor de première werd bekend gemaakt dat Neon de distributierechten had verworven. De verwachting is dat de film ergens eind 2023 wordt uitgebracht.



NieuwsFilm

meest populair