Selma (2014)

One dream can change the world.

Historisch, biografisch drama over de drie marsen van Selma naar Montgomery onder leiding van Martin Luther King. Inzet: het kiesrecht voor de zwarte bevolking.
play

7,9 details

  • 128 Min
  • Biografie
  • Drama
  • Historisch
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten
  • Frankrijk
128 Min Verenigd Koninkrijk

Het verhaal van Martin Luther King, en de strijd die hij leverde om stemrecht te garanderen voor alle inwoners van de Verenigde Staten. Hij leidt een gevaarlijke campagne, met een epische protestmars in Selma als culminatie. Dit leidde uiteindelijk tot de ondertekening van de Voting Rights Act door president Johnson in 1965.

Regie
Ava DuVernay
Cast
Oprah Winfrey, Tom Wilkinson, Giovanni Ribisi, David Oyelowo, Carmen Ejogo, Andre Holland, Haviland Stillwell, Trinity Simone, Jim France, Nadej k Bailey, Jordan Christina Rice, Mikeria Howard, Clay Chappell, Elijah Oliver, Ebony Billups.
Budget
$ 20.000.000
Opbrengst
$ 66.787.908
Release
25.12.2014
Release NL
19.02.2015
Release DVD
30.06.2015

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

Filmtotaal Recensie

Regie: Ava DuVernay | Cast: David Oyelowo (Martin Luther King Jr.), Carmen Ejogo (Coretta Scott King), Oprah Winfrey (Annie Lee Cooper), Tom Wilkinson (Lyndon B. Johnson), Tim Roth (George Wallace), Trai Byers (James Forman), Stephan James (John Lewis), e.a. | Speelduur: minuten | Jaar: 2014

Met de rellen in de Amerikaanse steden Ferguson en New York nog vers in het geheugen is wel duidelijk geworden dat racisme zelfs in de wat men doorgaans beschaafde wereld noemt maar heel moeilijk uit te bannen is. Of er nu wel of geen sprake is van buitensporig politiegeweld tegen zwarte Amerikanen, de discussies woeden nog steeds in alle hevigheid in de Amerikaanse samenleving. Dit maakt de Martin Luther King-biopic Selma dan ook helaas nog steeds maatschappelijk en politiek relevant. Daarbij doet de vraag er niet toe of er nu krampachtig of juist zeer terecht tegen het verschil in huidskleur wordt aangekeken. Het feit dat er nog steeds sprake is van het gevoel van ongelijkheid zegt eigenlijk al genoeg. We maken in Ava DuVernays portret kennis met de dominee twee jaar na zijn memorabele 'I Have a Dream'-speech bij het Lincoln Memorial in Washington. Zijn droom is in 1965 verre van werkelijkheid geworden, ook al is hij in de tussentijd onderscheiden met de Nobelprijs voor de Vrede.

videotrailers & clips

alle artikelen (4)

Selma Nieuwsberichten

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Selma

acties