Eerste recensies 'The Nun II': verwaarloosbaar of doodeng?

Eerste recensies 'The Nun II': verwaarloosbaar of doodeng?

Zal dit griezelige vervolg zijn voorganger overtreffen of toch niet?

Het is inmiddels een hele eigen filmuniversum geworden: de Conjuring-franchise. Nadat de griezelige non Valak in 2018 haar eigen film kreeg met The Nun, is ze nu alweer te zien in haar eigen vervolg. Maar hoe bevalt The Nun II bij de eerste kijkers?

Op de website Rotten Tomatoes zijn de eerste ratings en recensies van de film binnen. Hoewel we nog even moeten wachten op de reacties van het publiek, zijn de eerste meningen van de recensenten al binnen. Die lijken niet helemaal op één lijn te zitten.

Net onvoldoende
De film heeft momenteel een score van 52% op de 'Tomatometer'. Dit betekent dat iets meer dan de helft van de recensenten de film een negatieve recensie hebben gegeven. De film lijkt dan ook weinig nieuws toe te voegen aan het horrorgenre.

Met name het plot van de film wordt negatief belicht in de recensies. "Ze proberen gewoon van de ene naar de andere jumpscare te gaan. Laten we nou niet doen alsof ze over het plot hebben nagedacht" en "Dit luie vervolg levert alleen maar zwakke jump-scares en vermoeiende horrorclichés over demonen en het katholicisme op," wordt er onder andere geschreven.

"Oprechte en creatieve schrikmomenten"
Toch ziet niet iedereen de talloze jumpscares als iets negatiefs. Zo wordt geschreven dat de film "vol zit met talloze sterke, enge en memorabele momenten" en dat de film "oprechte en creatieve schrikmomenten" bevat.



Wie heeft genoten van het eerste deel, zal het tweede deel waarschijnlijk net zo goed of zelfs beter vinden. De film wordt door meerdere recensenten namelijk "een verbetering op de eerste film" genoemd. The Nun II is nu te zien in de bioscoop. Bekijk hierboven alvast de trailer.

NieuwsFilm

meest populair