The Nun (2018)

Pray For Forgiveness

Zelfs een schietgebedje kan deze middelmatige oorsprongsfilm vol geschreeuw en enge nonnen niet meer redden.
play

4,9 details

  • 96 Min
  • Horror
  • Mystery
  • Thriller
  • Verenigde Staten
96 Min Verenigde Staten

Filmtotaal Recensie

Regie: Corin Hardy | Cast: Taissa Farmiga (Sister Irene), Demián Bichir (Father Burke), Jonas Bloquet (Frenchie), Ingrid Bisu (Sister Oana), Charlotte Hope (Sister Victoria), Bonnie Aarons (The Nun) e.a. | Speelduur: 96 minuten | Jaar: 2018

Als de Nederlandse pers een film niet vóór de officiële release mag zien, zoals bij The Nun het geval was, kan dat twee dingen betekenen. De eerste mogelijkheid is dat men koste wat het kost wil voorkomen dat cruciale spoilers vroegtijdig uitlekken. De tweede mogelijkheid is dat men negatieve recensies verwacht die de openingsopbrengsten schaden. Met andere woorden: de studio weet dondersgoed dat de film niet zo goed is, maar hoopt nog een paar dagen te kunnen cashen voordat afkeurende recensies het publiek bereiken of het volk zelf de film de rug toekeert. Ook de filmbonzen achter The Nun vreesden waarschijnlijk kritiek. Het oorsprongsverhaal van de inmiddels bekende demonische non uit het Conjuring-filmuniversum, is namelijk weinig zaligmakend. Met deze verlate recensie willen we daar toch nog even voor waarschuwen.

Roemenië, 1952. In een afgelegen middeleeuwse abdij, die midden in de bergen verscholen ligt, pleegt een non om onverklaarbare redenen zelfmoord. Het Vaticaan vermoedt dat er meer in het spel is en besluit eerwaarde Burke samen met een jonge novice, zuster Irene, op pad te sturen om deze vreemde doodzonde te onderzoeken. De een heeft een verleden met duivelsuitdrijvingen, de ander met rare visioenen. Bij hun tocht naar het nonnenklooster worden ze geholpen door dorpsbewoner Frenchie, een Frans-Canadese hunk. Bij aankomst blijkt al snel dat er een kwaadaardige aanwezigheid ronddwaalt in de door begraafplaatsen en mist omgeven abdij. Aan het drietal om deze eeuwenoude kwelgeest Valak voor eens en voor altijd te stoppen.

alle artikelen (8)

The Nun Nieuwsberichten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

The Nun

acties