Blu-ray

Blu-ray review 'The Nun' - Alweer deel 5 in 'The Conjuring Universe'

De volgende Conjuring spin-off.

door Bram de Groot om 16:40 in Blu-ray
Regie: Corin Hardy | Cast: Taissa Farmiga (Sister Irene), Demián Bichir (Father Burke), Jonas Bloquet (Frenchie), Ingrid Bisu (Sister Oana), Charlotte Hope (Sister Victoria), Bonnie Aarons (The Nun) e.a. | Speelduur: 96 minuten | Bioscooprelease: 06.09.2018 | FilmTotaal recensie: 2 sterren

De Conjuring Universe bouwt zich sinds de verschijning van The Conjuring in 2013 razend snel uit. Dit jaar krijgen we alweer een derde Annabelle-film te zien, nadat we in 2018 een eerste spin-off zagen rond de demonische non uit The Conjuring 2. Met een kostenplaatje van slechts 22 miljoen dollar wist het erg wisselend ontvangen The Nun een recordomzet voor de franchise neer te zetten.

Warner Bros. bracht The Nun - goed voor zo'n $365,5 miljoen wereldwijd - onlangs uit op Blu-ray. Hieronder een blik op de uitgave, inclusief de extra's.


In The Nun wordt een priester genaamd Father Burke naar Rome gestuurd om de mysterieuze dood van een non te onderzoeken. Samen worden ze geconfronteerd met het duistere geheim van het klooster in de vorm van een demonische non.


Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: januari 2018 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.40 : 1) | Geluid: o.a. Engels Dolby Atmos | Ondertitels: oa. Nederlands | EAN: 5051889622512 | Met dank aan: Warner Bros. Entertainment Nederland BV

De schijf van deze Blu-ray uitgave van The Nun zit verpakt in een standaard Blu-ray keepcase. De voorkant toont de opvallende filmposter en de achterkant geeft aan dat de liefhebber ook kan overschakelen naar wat extra's. De leeftijd: 16 jaar.

Beeld

Visueel is The Nun prachtig. De film heeft een bijzonder fraaie setting en is mooi gefilmd, met prachtig kleurgebruik. In High Definition pakt dit doorgaans erg goed uit, met krachtige kleuren en een sterke scherpte en in zijn geheel ziet het er mooi filmisch uit. Ook de vele donkere scènes zien er pakkend uit, met mooi detailbehoud. De visuele effecten doen het ook nog zeer redelijk. Prima beeld dus!

Geluid

Ook deze schijf heeft weer een Dolby Atmos en het lijkt ondertussen standaard te worden dat de grote releases op Blu-ray een Atmos-track meekrijgen. De track laat zich vertalen naar een Dolby TrueHD 7.1 track, maar de schijf biedt ook een meer standaard DTS-HD 5.1 geluidstrack. De muziek in de film werd opgeleverd door niemand minder dan Abel Korzeniowski, eerder verantwoordelijk voor de muziek in Nocturnal Animals (2016) en A Single Man (2009).

Bonusmateriaal

Naast een reeks van zeven verwijderde scènes zijn er drie korte, bijna promo-achtige featurettes. De eerste is A New Horror Icon over het uiterlijk van de demonische non. In het vijf minuten durende Gruesome Planet wordt er gekeken naar de set in Roemenië. De derde en laatste video The Conjuring Chronology werpt kort een blik op de gehele franchise.

Prima volgend deel in de Conjuring-reeks

The Nun heeft zeker niet het niveau van de Conjuring-films en dat is ergens natuurlijk wel jammer. Gelukkig is het een gewoon aardige horrorfilm met de te verwachten schrikeffecten. Het is te hopen dat een mogelijk vervolg leert van Annabelle: Creation. Dit jaar dus eerst Annabelle 3, in 2020 The Conjuring 3 en mogelijk daarna of tussendoor The Crooked Man.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Goku32

Avatar

Ik vond dit geen slechte horror film

GreenHornet

Avatar

wat een opbrengst zeg,

ze hebben echt goud in handen

Sk4ffa-Tys0n

Avatar

Slecht vergeleken met de rest.

Pennywise2017

Avatar

Ik vind het een prima horror filmpje, voor the conjuring universe stelt ie inderdaad teleur maar gewoon een avondje lekker nonnen

Master Of Films

Avatar

Ik vond Taissa Farmiga wel een briljante casting, vooral omdat haar zus ook in de The Conjuring zit.

Marklar

Avatar

Taissa Farmiga is met American Horror Story wel bekend met dit genre.

Maar wat een slechte film was dit. Maargoed Annabelle 1 was ook erg slecht dus wie weet wat het onvermijdelijke vervolg brengt

NieuwsFilm

meest populair