Regel van J.K. Rowling verbood kind te praten tijdens 'Harry Potter'-film

Regel van J.K. Rowling verbood kind te praten tijdens 'Harry Potter'-film

De dochter van Chris Columbus is dan wel in de blockbuster te zien, ze mocht niks zeggen.

J.K. Rowling, natuurlijk bekend als de schrijfster van de wereldberoemde Harry Potter-boeken, werd ook veel bij de filmfranchise betrokken. Zij had het ook wel voor het zeggen en kwam met heel wat regeltjes.

Nog niet zo heel lang geleden kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal over Robin Williams. Ondanks het feit dat hij interesse had in de rol van Hagrid en maar wat graag wilde meespelen in de films, mocht dit niet vanwege een van Rowlings regels. Zij wilde enkel en alleen Engelse en Ierse acteurs.

Meer
Daar blijft het niet bij. Nu onthult regisseur Chris Columbus, die de twee eerste films voor zijn rekening nam, dat zijn dochter niet mocht praten tijdens de opnames. Zij had namelijk een klein rolletje in de eerste film, maar vanwege haar Amerikaanse nationaliteit mocht ze niks zeggen.

Hier laat Columbus zich nu over uit: "Dit was een gezamenlijke beslissing tussen Jo en ik. We hadden het erover en wilden allebei gaan voor een 100% Britse cast. Ik hield me daar dan ook aan".

Toch niet
Toch lapte Columbus deze regel enigszins aan zijn laars, want zijn eigen dochter, Eleanor, duikt op in Harry Potter and the Sorcerer's Stone. Ze is dus in de blockbuster te zien, maar mocht wel niks zeggen.



Zij is kort te zien als Susan Bones, die door de Sorting Hat bij Huffelepuf wordt geplaatst. Columbus vervolgt: "Ze werkte ongeveer 80 dagen. Maar ja, regels zijn regels, ze is niet Brits dus mocht geen enkel woord uitspreken..."

NieuwsFilm

meest populair