Je raadt nooit voor welke DC-held Jason Momoa oorspronkelijk auditie deed

Je raadt nooit voor welke DC-held Jason Momoa oorspronkelijk auditie deed

Momoa's auditie bracht Zack Snyder op het idee om hem de rol van Aquaman aan te bieden.

Jason Momoa als Aquaman was misschien wel de meest onverwachte casting van Batman v Superman: Dawn of Justice. Het bleek ook helemaal niet de rol te zijn waarvoor hij oorspronkelijk auditie deed.

Omdat alle acteurs die de helden van de Justice League vertolkten allemaal wel op de versie uit de stripboeken leken, was het een verrassing toen de Hawaïaanse acteur gecast werd als een personage die in de stripboeken altijd blond haar en blauwe ogen had. Fans waren het wel eens dat dit een zeer welkome verandering was.

Batman
Momoa deed oorspronkelijk auditie voor de rol van Bruce Wayne/Batman. Deze rol ging uiteindelijk naar Ben Affleck, maar Momoa hield er misschien wel wat beters aan over. Regisseur Zack Snyder belde hem een paar weken later op met de vraag of Momoa de rol van Aquaman wilde vertolken.

Momoa vertelde het volgende over zijn auditie: "Ik denk dat toen ik auditie deed voor 'Batman', ik het niet speelde zoals het hoort. Ik speelde het gewoon heel anders en ik denk dat Zack dat leuk vond."

Succesverhaal
Tegenwoordig is er niemand anders meer voor te stellen in de rol van Aquaman. In totaal heeft Momoa het personage in totaal zes keer vertolkt, waaronder in zijn eigen film. De standalone Aquaman-film kwam in 2018 uit en overtrof alle verwachtingen


Het werd namelijk het grootste succesverhaal in de geschiedenis van DC. Aquaman bracht maar liefst 1,1 miljard dollar op. Hoger dan films als The Dark Knight en The Dark Knight Rises. De enige DC-film die nog in de buurt kwam, was Joker.

Laatste keer?
De koers van het DC-universum gaat binnenkort flink veranderen. DC studios ligt nu in handen van producent Peter Safran en regisseur James Gunn. In januari maakte Gunn de plannen van hun vernieuwde DC-universum bekend. Aquaman and The Lost Kingdom is de laatste film die gemaakt is onder het oude leiderschap van DC en is daarmee de laatste DC-film voordat het nieuwe universum wordt afgetrapt met Superman: Legacy.



Momoa's toekomst in de wereld van DC is hierdoor onzeker. Enkele acteurs als John Cena en Viola Davis blijven gewoon hun personages in het Gunns nieuwe DC-universum, maar de meeste acteurs worden vervangen. Of Momoa Aquaman blijft spelen of misschien wel een andere rol op zich gaat nemen, blijft voorlopig nog onduidelijk.

NieuwsFilm

meest populair