'The Little Mermaid': geen succes in de bioscopen maar wel op Disney+

'The Little Mermaid': geen succes in de bioscopen maar wel op Disney+

Ondanks een tegenvallende opbrengst in de bioscopen trekt 'The Little Mermaid' veel bekijks op streaming.

Sinds vorige week staat de live action remake van The Little Mermaid op Disney+. En ondanks een twijfelachtige opbrengst aan de bioscoop-kassa's is de film wel een van de succesvolste films op de streamingdienst.

The Little Mermaid is de remake van de geanimeerde Disney-klassieker uit 1989. Het is het klassieke sprookje van Hans Christian Anderson waarin een zeemeermin gefascineerd raakt met de mensen aan de oppervlakte. Ze maakt een deal met de zeeheks en ruilt haar stem voor benen.

Geen succes in de bios, wel op Disney+
De film verdiende een nette $569 miljoen aan de bioscoop-kassa's. Maar met een prijskaartje van ruim $250 miljoen wist de film geen winst te maken voor Disney.

The Little Mermaid staat sinds 6 september op Disney+. In de eerste vijf dagen sinds de release is de sprookjesfilm al door meer dan 16 miljoen accounts bekeken. Het is daarmee de best scorende film op de streamingdienst sinds Hocus Pocus 2.



Zwaar weer voor Disney
Disney heeft een zware zomer achter de rug. Films als Elemental, Indiana Jones 5 en The Little Mermaid verdienden niet het geld dat verwacht werd en de studio maakte een hoop verlies.

Bioscoopgangers gaven hun geld de afgelopen zomer liever uit aan meer originele films zoals Oppenheimer en Barbie.

Halle Bailey
The Little Mermaid is te streamen op Disney+. In de film kruipt Halle Bailey in de huid van de zeemeermin die de wereld van de mensen wil zien. Verder zijn er rollen voor Melissa McCarthy, Javier Bardem, Daveed Diggs en Awkwafina.

NieuwsFilm

meest populair