De beste film van Michelle Yeoh is 'Crouching Tiger, Hidden Dragon', en haar slechtste is...

De beste film van Michelle Yeoh is 'Crouching Tiger, Hidden Dragon', en haar slechtste is...

De topactrice won laatst haar eerste Oscar voor 'Everything Everywhere All at Once'.

Michelle Yeoh is een absolute topactrice die onlangs eindelijk de erkenning kreeg die ze na haar veelzijdige carrière wel verdiende; de Oscar voor beste actrice voor haar hoofdrol in Everything Everywhere All at Once. Haar meest iconische film blijft toch wel de klassieker Crouching Tiger, Hidden Dragon.

Yeoh verschijnt in recente jaren steeds vaker in grote blockbusters als Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings en Transformers: Rise of the Beasts. In 2008 verscheen ze ook al in een grootschalige Vin Diesel-film, maar die flopte enorm.

Babylon A.D.
De desbetreffende film heet Babylon A.D., een scifi-actiefilm met Vin Diesel in de hoofdrol. Hij speelt de rol van Toorop, een veteraan die huurling is geworden. Hij neemt de risicovolle taak op zich om een vrouw genaamd Aurora van Rusland naar Amerika te begeleiden. Hij weet niet dat ze gastheer is van een organisme dat een sekte wil oogsten om een genetisch gemodificeerde Messias voort te brengen.

Yeoh speelt een personage genaamd Sister Rebeka, de voogd van Aurora. Zij gaat mee op reis naar Amerika samen met Toorop en Aurora.

Geflopt
Het is niet gek als je nu voor het eerst iets leest over Babylon A.D., de film was namelijk een enorme flop. Op Rotten Tomatoes heeft de film een dramatische score van 7%. Dit betekent dat slechts 7% van de critici iets goeds te zeggen hadden over de film.


De film had een productiebudget van 70 miljoen dollar. Tegenwoordig klinkt dit niet meer extreem hoog, maar het was een flinke gok. Over het algemeen moet een film het productiebudget twee keer terugverdienen om winstgevend te zijn in verband met marketingkosten en het aandeel van de omzet dat naar de bioscopen gaat. De film leverde slechts 72 miljoen dollar op, een enorme flop dus.

A Haunting in Venice
Deze week verschijnt A Haunting in Venice, het derde deel in de reeks moordmysteries van detective Hercule Poirot (Kenneth Branagh). Yeoh speelt een van de hoofdrollen in de film, namelijk die van Mrs. Reynolds.



A Haunting in Venice zie je vanaf 14 september in de Nederlandse bioscoopzalen. De vorige delen in de reeks bekijk je nu op Disney+.

NieuwsFilm

meest populair