'Belgian Sniper': jonge soldaat op oorlogspad in deze bikkelharde nieuwe bioscoopfilm

'Belgian Sniper': jonge soldaat op oorlogspad in deze bikkelharde nieuwe bioscoopfilm

Een rauwe wereld in dreigend zwart-wit met onheilspellend sound design met een Nederlander in de hoofdrol!

De Belgisch-Amerikaanse filmmaakster Jessica Woodworth heeft met films als La cinquième saison en King of the Belgians al meermaals aangetoond dat ze de balans tussen de Europese en de Amerikaanse filmproductie onder de knie heeft. Vanaf deze week is haar cinematisch kunnen opnieuw op het grote doek te zien.

Luka is de naam van Woodworths zevende langspeler, waarvoor ze naar Sicilië afreisde met een internationale cast. Naast een aantal BB-ers (Bekende Belgen) ging de hoofdrol naar de Nederlandse Jonas Smulders.

Plot
Luka, een jonge ambitieuze soldaat, vestigt zich in het legendarische Fort Kairos waar heldhaftige krijgers de overblijfselen van de beschaving verdedigen. Zijn hoop om als elite-sluipschutter te dienen blijkt ijdel wanneer hij wordt toegewezen aan de onderhoudsploeg en zich moet onderwerpen aan de strikte code van Kairos: gehoorzaamheid-uithoudingsvermogen-opoffering.

Terwijl hij in rang opklimt, vindt Luka kracht en vreugde in zijn vriendschap met Konstantin, een raadselachtige radaringenieur, en Geronimo, een luchthartige soldaat.

Zalig zwart-wit
In de trailer zien we dat deze heftige film een prachtig geschoten spektakel in zwart- en wittinten gaat worden; zeker niet voor iedereen, maar liefhebbers van mysterie worden met Luka op hun wenken bediend.


Luka is vanaf 14 september overal te zien in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair