Samuel L. Jackson heeft in 'Deep Blue Sea' een preek die zo slecht is dat je hem nooit meer vergeet

Samuel L. Jackson heeft in 'Deep Blue Sea' een preek die zo slecht is dat je hem nooit meer vergeet

De speech was zo slecht dat Jackson liever eerder doodging in de film.

Na het gigantische succes van Steven Spielbergs Jaws wilde natuurlijk iedereen in Hollywood dit succes nabootsen, waardoor we vandaag de dag nog haaienfilms als The Meg in de bioscoop zien. Deep Blue Sea, een van de inmiddels wat oudere haaienfilms na Jaws, was niet echt een 'goede' film, maar men heeft het er wel nog over. Dit komt deels door de speech van Samuel L. Jackson.

De gigantisch slechte speech leidde uiteindelijk wel tot de meest memorabele en hilarische scène van de hele film.

Zeven pagina's
Volgens Jeff Okun, de vfx-supervisor van Deep Blue Sea, was de speech van Jackson oorspronkelijk maar liefst zeven pagina's lang: "Het waren zeven pagina's met de slechtste dialoog die je ooit in je leven hebt gehoord."

In eerste instantie was het ook gewoon de bedoeling dat Jackson de hele speech zou zeggen in de desbetreffende scène, maar volgens Okun vond Jackson het zo slecht dat er een compromis met regisseur Renny Harlin gesloten moest worden: "Hij (Jackson) zegt: 'Renny, heb je deze dialoog gelezen? Ik wil het niet zeggen.'''

Liever dood
Het opnemen van de scène ging erg moeizaam, totdat Okun aan Jackson vertelde dat zijn personage al voordat zijn speech echt op gang komt, kan worden opgegeten door een haai. Jackson vond dit een strak plan: "Ja, ik ben niet blij. Vermoord me maar. Hoe eerder je me vermoordt, hoe gelukkiger ik zal zijn."


Het duurde even voordat Harlin overtuigd was dat de scène effectiever zou zijn als Jackson heel plotseling wordt opgepeuzeld door de haai, maar uiteindelijk is dit natuurlijk de versie van de scène die in de film zat.

Uiteindelijk tevreden
Het eindresultaat was natuurlijk de hilarische en meest bekende scène van de film waar men het nog steeds over heeft. Zelfs Jackson was tevreden met de scène: "Beste. Dood. Ooit. Het is mijn favoriete dood."



Je bekijkt Deep Blue Sea nu op Pathé Thuis. Zin een een nieuwe haaienfilm? Dan kun je Meg 2: The Trench nu nog in de bioscoop bekijken.

NieuwsFilm

meest populair