Opvallend: De grote 'Star Wars'-flop 'Solo' krijgt een spin-off in de bioscoop

Opvallend: De grote 'Star Wars'-flop 'Solo' krijgt een spin-off in de bioscoop

De tv-serie Lando is van de baan: het wordt nu een film voor in de bioscoop.

De afgelopen jaren wist Lucasfilm een aantal succesvolle tv-series te lanceren op Disney+. Daartegenover staat dat er sinds Star Wars: The Rise of Skywalker geen bioscoopfilm meer is verschenen.

Sinds de terugkeer van Bob Iger als CEO van Disney lijkt er weer aandacht voor de bioscoopfilms. Er werden al drie films aangekondigd en nu lijkt het erop dat er achter de schermen meer films worden uitgewerkt.

Spin-off Solo
In 2018 verscheen de film Solo (of Solo: A Star Wars Story) over een jonge Han Solo (Alden Ehrenreich) in de bioscopen. Ondanks een prima ontvangst haalde de film nog geen 400 miljoen dollar op aan de wereldwijde bioscoopkassa's. De film wordt bestempeld als een financiële flop.

Alweer in 2020 werd er door Lucasfilm/Disney+ de spin-off Lando aangekondigd over het bekende Star Wars-figuur Lando Calrissian. Acteur Donald Glover speelde de rol in Solo.

Donald en Stephen Glover
Glover werkt samen met zijn broer Stephen Glover aan de serie Atlanta en Stephen zou ook aan het verhaal van de serie Lando werken. Nu heeft Stephen verklapt dat de serie nu wordt ontwikkeld als een bioscoopfilm.


"Het is niet eens een serie... het idee is nu om een film te maken,", zei Stephen in de onderstaande video van Pablo Torre Finds Out. "Vanwege de staking is het nu van 'wanneer komt het telefoontje'."

Lando: A Solo Movie
De kans is groot dat het nog jaren gaat duren voor "Lando: A Solo Movie" in de bioscopen verschijnt. Er zijn nog heel wat andere plannen en door de stakingen onder schrijvers en acteurs wordt er weinig vooruitgang geboekt in nog niet afgeronde films.



NieuwsFilm

meest populair