Bijna niemand weet van deze 'The Usual Suspects'-'blooper' af

Bijna niemand weet van deze 'The Usual Suspects'-'blooper' af

Benicio Del Toro kreeg iedereen aan het lachen met een wel smerig 'grapje'.

Het komt wel vaker voor dat regisseurs een foutje of blooper over hoofd zien en deze uiteindelijk terecht komt in de film. Dat is ook min of meer het geval met The Usual Suspects, al ligt het een beetje tussen een blooper en een smerige 'improvisatie' in.

Het gaat hier om een van de openingsscènes, wanneer de verdachten allemaal in een rijtje moeten gaan staan en dezelfde zin moeten herhalen. Iedereen doet het op zijn eigen manier, maar vooral die van Benicio Del Toro valt op. Dit is voor een opmerkelijke reden.

Lachen
Wanneer Del Toro's Fenster aan de beurt is, is hij flink aan het gniffelen. Ook de rest van de cast, voornamelijk Gabriel Byrne's Keaton, moet lachen. Dit stond echter helemaal niet in het script, maar vanwege Del Toro's actie werd de scène een stuk grappiger dan oorspronkelijk gepland.

Wat blijkt: Del Toro had die dag nogal last van buikpijn en bleef maar scheten laten. De vijf acteurs hadden dit allemaal door in de kleine kamer waarin de opnames plaats vonden. Let zelfs maar op het gezicht van Kevin Spacey, die je op 0:55 ook moeite moet doen zijn lachen in te houden.

Verhaal
Als gevolg van een anonieme tip kan de politie van New York vijf gangsters arresteren die ervan verdacht worden een truck vol wapens te hebben gestolen. Het lijkt er echter op dat iemand achter de schermen de hele bijeenkomst op touw heeft gezet.

Bekijk de scène in kwestie hieronder nog eens terug.



NieuwsFilm

meest populair