Oscarwinnaar 'Argo' zou opnieuw gemaakt moeten worden: nieuwe details onthuld

Oscarwinnaar 'Argo' zou opnieuw gemaakt moeten worden: nieuwe details onthuld

Een persoon speelde een zeer belangrijke rol tijdens de missie maar komt niet in de film voor.

Ben Affleck is natuurlijk voornamelijk bekend als acteur, maar heeft ook al zelf de nodige films gemaakt. Zijn beste werk is hoogstwaarschijnlijk Argo, maar nu blijkt dat deze film misschien opnieuw gemaakt gaat worden, of zelfs moet worden.

In Argo, gebaseerd op een waargebeurd verhaal, kruipt Affleck in de huid van Tony Mendez, die een behoorlijk riskante missie moet ondernemen namens de CIA. Zo moet hij Amerikaanse burgers uit Tehran redden, door te doen alsof er een sciencefiction film werd gemaakt.

Geheim
De film werd ijzersterk onthaald en scoort overal erg sterk. Op IMDb staat Argo op een 7,7 en op Rotten Tomatoes zelfs 96%. Ook won de film maar liefst 3 Oscars. Nu is er echter een nieuw document opgedoken waaruit blijkt dat het verhaal niet zo dicht bij de waarheid ligt als eerst werd aangenomen.

Wat blijkt, Mendez stond er niet helemaal alleen voor. Hij werd namelijk bijgestaan door geheim agent Ed Johnson. Het is wel logisch dat Affleck niet over deze informatie beschikte, want dit was tot kort geleden vertrouwelijke informatie.

Waarheid
Mendez bracht zelf wel een autobiografie uit waarin hij zich uitliet over iemand die hem hielp, maar hij gebruikte hier een alias. Het ging hier dus om Johnson, maar daar mocht Mendez het niet openlijk over hebben.



Tijdens een recente podcast werd eveneens onthuld dat Johnson dus in het geheim moest werken en bijna niemand van zijn bestaan afwist. Toch heeft hij een uiterst belangrijke rol gespeeld, waardoor er nu wordt gesproken over een Argo-remake waarin hij wel te zien zou zijn.

NieuwsFilm

meest populair