Krijgt de geweldige scifi-fantasyfilm 'Love and Monsters' alsnog een vervolg door succes op Netflix?

De schrijver van het origineel heeft er wel zin in en ook de regisseur zegt niet nee.


In 2020 wist Netflix hoge ogen te gooien met Love and Monsters. De scifi-fantasyfilm werd sterk onthaald, maar drie jaar later is een sequel nog steeds niet bevestigd. Komt hier nu alsnog verandering in?

De film werd gemaakt door Michael Matthews, maar ook Shawn Levy, o.a. bekend van Deadpool 3, was bij de blockbuster betrokken als producent. De hoofdrollen waren weggelegd voor Dylan O'Brien en Jessica Henwick.

Cijfers
Love and Monsters scoorde erg goed. De film mag dan 'maar' een 6,9 scoren op IMDb, terwijl hij op Rotten Tomatoes op een hele mooie 94% staat. Ook was de blockbuster een hit op Netflix en stond binnen de kortste keren in de top 10 en bleef daar ook een tijdje staan.

De nodige filmfanaten dachten dan ook dat een vervolg snel aangekondigd zou worden, maar dat was dus niet het geval. Brien Duffield, de schrijver van de eerste film, liet zich er tijdens een recent interview over uit.

Hoop
Zo zegt Duffield: "Ik zou het heel cool vinden om hiermee verder te gaan. Ik zou het eveneens super gaaf vinden om wederom te mogen werken met Dylan. Ik ken hem maar ik heb Jessica helaas nooit ontmoet, maar ik zou graag opnieuw met ze in zee willen gaan".Matthews liet zich in 2020 nog uit over een mogelijk vervolg: "Ik heb wel een paar ideeën. Het doel was echter om een sterke film te maken, zonder meteen te denken aan een franchise. Als het origineel goed onthaald wordt is het wel zeker een mogelijkheid".

NieuwsFilm

meest populair