Wes Anderson brengt Roald Dahl's 'Het wonderlijke avontuur van Hendrik Meier' naar Netflix

De topregisseur brengt het klassieke verhaal van Roald Dahl tot leven met Benedict Cumberbatch en andere A-sterren.


Meer dan een decennium na Fantastic Mr. Fox brengt de fantastische Wes Anderson (Asteroid City) opnieuw een fantasierijk verhaal van Roald Dahl tot leven. En ook deze keer heeft hij de nodige sterren weten te strikken voor zijn korte film.

De film gaat over gokliefhebber Hendrik Meier (Benedict Cumberbatch), die het medisch rapport over een circusartiest ontdekt die door objecten heen kon zien, zonder zijn ogen te gebruiken. Met behulp van het gestolen materiaal probeert Henrik deze bijzondere gave zelf onder de knie te krijgen.

Wes Anderson's sterren
Naast Cumberbatch spelen Dev Patel (The Green Knight), Ralph Fiennes (The Grand Budapest Hotel), Rupert Friend (The French Dispatch), Richard Ayoade (Submarine) en Ben Kingsley (Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings) in de film.

Wes Anderson staat bekend om zijn unieke visuele stijl en verteltechnieken. De regisseur was eerder verantwoordelijk voor pareltjes als Moonrise Kingdom, The Grand Budapest Hotel en The French Dispatch. In 2009 verfilmde hij het veelgeprezen Fantastic Mr. Fox

Netflix en Roald Dahl
In september 2021 heeft Netflix de Roald Dahl Story Company overgenomen voor 642 miljoen euro. Hiermee heeft de streamingdienst de rechten op het complete werk van de auteur verkregen.


Na de release van Matilda the Musical in 2022 zal Het wonderlijk verhaal van Hendrik Meier het tweede werk van Roald Dahl zijn dat op de streamingdienst te zien is.

Release
Het wonderlijk verhaal van Hendrik Meier is vanaf 27 september te bewonderen op Netflix. Wes Anderson heeft ook Dahls kortverhalen The Swan, The Ratcatcher en Poison bewerkt tot korte films. Elke dag na 27 september verschijnt er een ander film op Netflix.NieuwsFilm

meest populair