Spierbundel Arnold Schwarzenegger heeft bijzondere mijlpaal te vieren

Schwarzenegger werd geboren in Oostenrijk, maar mag zich alweer veertig jaar Amerikaan noemen.

Door redactie
Arnold Schwarzenegger heeft dit weekend een bijzondere mijlpaal gevierd. De acteur mag ze namelijk alweer veertig jaar Amerikaan noemen. Op Instagram deelt hij een mooi bericht hierover.

Schwarzenegger werd geboren in Oostenrijk en verhuisde in de jaren zestig naar de Verenigde Staten om daar te kunnen werken aan zijn carrière als bodybuilder en later acteur.

Made in America
"Precies veertig jaar geleden werd ik een Amerikaans staatsburger. Het is nog altijd een van de meest trotse dagen in mijn leven", schrijft Schwarzenegger bij een compilatievideo met foto's van belangrijke momenten.

"Ik heb alles aan Amerika te danken", vervolgt de 76-jarige ster. Hij sluit af met een passende en mooie kreet: "Geboren in Oostenrijk, gemaakte in Amerika!"

Populair
Het feit dat hij een Amerikaans paspoort kreeg, gaf Schwarzenegger de kans om verschillende dromen waar te maken. Niet alleen op het gebied van sport en entertainment, maar ook politiek.In 2004 werd hij verkozen tot gouverneur van de staat Californië (iets wat vanzelfsprekend alleen kan als je een staatsburger bent). Deze functie bekleedde hij tot 2011.

NieuwsFilm

meest populair