'Batman'-regisseur Tim Burton haalt nog even uit naar DC-flop 'The Flash'

Hij is er absoluut geen fan van dat zijn Superman alsnog opduikt.


Tim Burton is geen vreemdeling wanneer het aankomt op superheldenfilms. De geliefde regisseur maakte al een Batman-film in 1989 en kwam ook heel dichtbij het maken van Superman Lives. Hier kwam het niet van, al duikt zijn Superman wel op in The Flash. Fijn vindt hij dit echter niet.

In The Flash komen heel wat superhelden en schurken voorbij. Op het einde van de film zien we verschillende universums. In eentje hiervan is niemand minder dan Nicolas Cage Superman te zien. Hij had normaalgesproken deze rol op zich genomen in de Burton-film.

Plan
Burton en Cage zouden samen Superman Lives maken, maar Warner Bros. zag dit uiteindelijk toch niet zitten en trok de stekker eruit. Ondanks het feit dat fans toch dus even hebben kunnen genieten van Cage zijn Superman, vindt Burton dit zelf duidelijk maar niks.

Tijdens een recent interview laat hij zich erover uit: "Ik heb geen spijt, maar ik kan wel eerlijk zeggen dat wanneer je zoveel tijd en energie in een project stopt en het er uiteindelijk niet van komt het je altijd zal achtervolgen".

Zonde
Burton vervolgt: "Ik heb een grote passie voor het maken van films. Het is zonde dat het er nooit van is gekomen, maar het is hoe het is. Waar ik wel moeite mee heb is wat de studio nu doet en er een AI-versie van maakt"."Ze pakken wat jij hebt gemaakt, Batman of iets anders, en maken er iets heel anders van. Of je nu een slaaf bent van Disney of Warner Bros., ze doen wat ze willen. Dus ja, ik ben nu op een leeftijd dat ik hier tegen ben".

NieuwsFilm

meest populair