'The Avengers' krijgt een flinke tik van 'Barbie'

'The Avengers' krijgt een flinke tik van 'Barbie'

'Barbie' brengt meer geld op aan de bioscoopkassa's dan de eerste 'Avengers'-film

Barbie draait inmiddels al ruim 2 maanden in de bioscopen en de film met Margot Robbie en Ryan Gosling verbreekt record na record en is de hit van 2023. Nu heeft Barbie iets gedaan waartoe alle superschurken niet in staat waren: Het verslaan van de Avengers.

Barbie heeft inmiddels in Noord-Amerika $626,122,000 opgebracht en heeft daarmee de $623,257,000 van The Avengers uit 2012 verslagen. Wereldwijd staat de superheldenfilm wel nog hoger met $1,52 miljard. Barbie heeft wereldwijd $1,4 miljard opgebracht.

Top 10
Barbie krijgt binnenkort een re-release in Imax, wat waarschijnlijk nog voor flink wat miljoenen gaat zorgen. De film van Greta Gerwig heeft nog $30 miljoen nodig om in de lijst van top 10 succesvolste films ooit te belanden.



Vrouwelijke regisseur
Barbie is ook de best verdienende film van 2023 en de succesvolste live-action-film geregisseerd door een vrouw. Frozen II is nog altijd de succesvolste film geregisseerd door een vrouw (Frozen II is een animatiefilm en niet live-action). Barbie heeft nog $44 miljoen nodig om ook dit record te verbreken.

Barbieland
In Barbie hebben Barbie en Ken een kleurrijk en perfect leven in Barbieland, maar dit leven wordt bruut verstoord wanneer Barbie geconfronteerd wordt met de gevaren van de echte wereld.

Naast Robbie en Gosling zijn ook America Ferrera, Kate McKinnon, Michael Cera, Isa Rae en Will Ferrell in de film te zien. Barbie draait nog steeds in de bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair