IJzersterke mysteriethriller op Netflix houdt kijkers aan de buis gekluisterd

Hou je van complotten, dan zit je goed als je Netflix aanzet: State of Play staat nu in de Netflix Top 10.


Met grote namen als Russell Crowe en Ben Affleck was de mysteriethriller State of Play een grote release in 2009. Netflix pikte de catalogustitel op en zette deze een paar dagen geleden online. De film komt binnen op de zesde plaats in de Netflix Top 10.

State of Play uit 2009 komt van regisseur Kevin Macdonald, bekend van de recentere topper The Mauritanian. Netflix omschrijft de film met titels als "spannend, mysterie" en "complot". Naast Crowe en Affleck hebben ook grote namen als Helen Mirren, Rachel McAdams, Jason Bateman, Viola Davis, Robin Wright Penn, David Harbour en Jeff Daniels rollen.

Sterk ontvangen
State of Play werd zeer sterk ontvangen onder de critici en staat op een mooie 84 procent op de Tomatometer van Rotten Tomatoes. Recensent Joris Brieffies zag de film voor FilmTotaal en gaf een mooi aantal sterren en schreef:

"Over het geheel genomen is State of Play een goed gemaakte politieke thriller met een uitstekende cast. De film speelt zich af op verschillende vlakken en stelt zowel de inzet van particuliere beveiligingsbedrijven in oorlogen en conflicten ter discussie, als de teloorgang van de traditionele journalistiek."

Nu op Netflix
Heb je State of Play nog niet gezien, dan kun je de film nu hier kijken op Netflix.


De synopsis: Een ervaren journalist werkt samen met een rookie om het web van leugens te ontrafelen rond de verdachte dood van een vrouw die banden heeft met een machtige politicus.

NieuwsFilm

meest populair