Hoe Denzel Washington een van zijn beroemdste personages bijna helemaal zelf bedacht

De geliefde acteur is nu al jarenlang te zien als Robert McCall in 'The Equalizer'-franchise.


Denzel Washington heeft al in heel wat blockbusters gespeeld, maar de laatste jaren staat hij voornamelijk bekend om The Equalizer-franchise. Hiervoor ging hij ook behoorlijk ver.

Washington speelt Robert McCall, een voormalig commando die zogenoemde "black operations" uitvoerde voor de overheid. Hij zette zijn eigen dood in scène om een rustig leventje te kunnen leiden, maar lang kan hij hier niet van genieten.

Script
In het originele script is er maar bijzonder weinig informatie over McCall te vinden. Regisseur Antoine Fuqua, met wie Washington al eerder samenwerkte aan het pareltje Training Day, vond dit niet zo belangrijk. Washington was het daar niet mee eens.

De hoofdrolspeler wilde meer diepgang creëren voor zijn personage en besloot vervolgens een groot deel van zijn verhaal zelf te schrijven en te bedenken. Zo was het idee van Washington om McCall aan een obsessieve-compulsieve stoornis te laten lijden.

Diepgang
Dit is een psychische aandoening die in het DSM-IV is gecategoriseerd als angststoornis. Washington moest elke dag behoorlijk veel trainen en vechten om goed in de huid te kunnen kruipen van McCall, maar in zijn vrije tijd leerde hij ook veel over OCS.Sterker nog, Washington besloot zelfs echte OCS-patiënten te ontmoeten om het hierover te kunnen hebben. De acteur wilde McCall zo overtuigend mogelijk neer kunnen zetten en spendeerde dus de nodige uurtjes met mensen die aan OCS lijden.

NieuwsFilm

meest populair