'Expendables 4' gaat uiterst bedenkelijk record vestigen voor de filmreeks

Of de makers achter 'Expend4bles' hier blij mee moeten zijn is maar de vraag...


Expend4bles maakt aankomend weekend zijn opwachting in de Amerikaanse bioscopen. De vierde film in de actiereeks van Sylvester Stallone kan een bijzonder record neerzetten voor de franchise. Maar of de makers daar nu gelukkig van worden?

In 2010 ging de franchise van de all stars lekker van start in de bioscopen. Kijkers waren laaiend enthousiast om hun favoriete actiehelden na hun hoogtijdagen in een explosieve film te bewonderen.

Trend
Daarmee bracht de eerste Expendables flink wat geld in het laatje. Helaas wisten de volgende twee films geen indruk te maken en daalt de opbrengst met iedere film.

De derde film in de franchise bracht in Amerika slechts $39 miljoen op. Volgens Variety wordt die trend nog doorgezet met het vierde deel.

Internationaal succes
Naar verwachting zal de derde Expendables-film in het eerste weekend slechts $15 miljoen opleveren. Daarmee wordt het de slechtste binnenlandse opening voor welke franchise dan ook. Een pijnlijke prestatie...Toch zeggen die cijfers niet alles en kan de film alsnog hartstikke succesvol worden buiten de Verenigde Staten. Zo bracht de derde film wél $209 miljoen wereldwijd op. Dat wordt afwachten.

NieuwsFilm

meest populair