Het budget van nieuwe Marvel-film 'The Marvels' is torenhoog!

Het budget van nieuwe Marvel-film 'The Marvels' is torenhoog!

Op de 'Avengers'-films na heeft 'The Marvels' heeft het hoogste budget van een MCU-film ooit.

Binnenkort verschijnt de tweede MCU-film met Brie Larsons Captain Marvel in de hoofdrol. In The Marvels vormt ze samen met Monica Rambeau en Ms Marvel een superheldenteam. Het budget van de nieuwe stripboekenfilm is nu onthuld.

Marvel studios heeft $274,8 miljoen uitgegeven aan de productie van The Marvels. Het is de vierde duurste film in het MCU ooit. Alleen aan de Avengers-films Age of Ultron, Infinity War en Endgame gaf Marvel meer geld uit.

Marvel-films worden steeds duurder
De film kreeg wel een subsidie van $50 miljoen van de Britse overheid om de film in het Verenigd Koninkrijk te filmen.

Het hoge budget laat een trend zien in het MCU. De films worden alsmaar duurder. Recente films zoals Black Panther: Wakanda Forever, Guardians of the Galaxy Vol. 3 en Thor: Love and Thunder hadden allemaal een budget van ruim $250 miljoen.

Minder winst
De films worden steeds duurder om te maken maar er komt niet meer geld binnen. Sinds Avengers: Endgame wist geen enkele Marvel-film (behalve Spider-Man: No Way Home van Sony) de grens van een miljard dollar te overschrijden.

De films maken dan ook steeds minder winst. Ant-Man and the Wasp: Quantumania leed zelfs tot verlies voor de studio. Weet The Marvels het tij te keren?

Plot
In The Marvels raken de krachten van Carol Danvers/Captain Marvel verstrikt met die van Monica Rambeau en Kamala Khan. Ze moeten een manier vinden om samen te werken en het universum te redden.

The Marvels is vanaf 8 november in de Nederlandse bioscopen te zien.



NieuwsFilm

meest populair