Ben Affleck weigerde om in succesvolle Bruce Willis-film te spelen

Ben Affleck weigerde om in succesvolle Bruce Willis-film te spelen

Van een vechtersbaas naar een computernerd, laat dan maar zitten.

Ben Affleck heeft al in heel wat blockbusters gespeeld. Dat niet alleen, ook als schrijver en regisseur heeft hij al vaker hoge ogen weten te gooien. Toch heeft hij een grote rol aan zich voorbij laten gaan voor een opmerkelijke reden.

Affleck had namelijk wederom met Bruce Willis een film kunnen maken. De twee waren al te zien in Armageddon en hadden opnieuw samen in zee kunnen gaan voor Live Free or Die Hard, maar hier bedankte Affleck voor.

De reden
In de jaren negentig maakte Affleck de ene na de andere blockbuster, maar in de jaren 2000 kwam hij niet altijd even positief in het nieuws. Zo stond hij voornamelijk bekend om zijn tumultueuze datingleven en maakte hij minder goede films.

Het begon met Daredevil. Affleck heeft al eerder aangegeven dat dit de ergste film van zijn carrière is en hier dan ook spijt van heeft. Datzelfde jaar was hij eveneens te zien in Gigli. Dit was eveneens een mega flop en wordt door menig filmfanaat gezien als een van de slechtste films aller tijden.

Meer
Andere flops, zoals o.a. Jersey Girls en Surviving Christmas, volgden niet kort daarna. Affleck had zijn acteercarrière weer kunnen doen opleven toen hij werd gevraagd voor Live Free or Die Hard. Hierin zou hij de rechterhand van Willis' John McClane, Matt Farrell, spelen.



Farrell is in de film eigenlijk maar een nerd, maar Afflecks versie zou stoerder zijn en ook goed kunnen vechten. Toen uiteindelijk werd besloten van Farrell een nerdy computer hacker te maken, ging de rol toch naar Justin Long.

Jammer
Dit was zonde voor Affleck, want Live Free or Die Hard bleek een groot succes te zijn. De blockbuster bracht maar liefst bijna 400 miljoen dollar op en blies de Die Hard-franchise opnieuw leven in.



Gelukkig maakte Affleck uiteindelijk wel een comeback. Zo wist hij wederom te scoren met films als The Town en Argo. In beide films neemt hij ook de hoofdrol voor zijn rekening. Hij heeft eveneens meer dan genoeg werk de komende jaren, als acteur, producent en/of regisseur.

NieuwsFilm

meest populair