Michael Bay was woedend op Ben Affleck tijdens 'Armageddon'-opnames: "Je moet je mond houden"

Bruce Willis is geen fan van de regisseur maar ook Affleck had een paar problemen.


Gisteren kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal over de relatie tussen Michael Bay en Bruce Willis. Laatstgenoemde kan het absoluut niet vinden met de regisseur. Nu blijkt dat ook Ben Affleck problemen met Bay had.

Affleck en Willis waren allebei te zien in de blockbuster Armageddon in 1998. Hoewel het wel de box-office kraker van dat jaar was, werd de film niet door iedereen even goed onthaald.

Verhaal
In de door Bay geregisseerde film komt een enorme asteroïde op de aarde af. De NASA recruteert een ervaren olieboorder (Willis) en zijn team (waaronder Affleck). Zij worden vervolgens getraind tot astronauten.

De missie is levensgevaarlijk. De mannen moeten de ruimte in gaan, diep in de asteroïde een gat boren, een bom plaatsen en deze vervolgens laten exploderen. Alleen zo kunnen ze de aarde redden.

Ongefeloofwaardig
Ondanks het feit dat de film meer dan 553 miljoen dollar opbracht, vonden de nodige filmcritici het hele verhaal erg ongeloofwaardig. Affleck vond het hele script zelf ook maar vreemd en sprak hier Bay op aan. De filmmaker was echter allesbehalve blij met de suggesties van Affleck.Er is een audiofragment opgedoken van de acteur waarin hij het volgende zegt: "Ik vroeg Michael waarom het makkelijker was om olieboorders tot astronauten op te leiden, dan astronauten tot olieboorders.".

Stil zijn
Een goede vraag zou je zeggen, maar Bay was hier niet van gediend. Zo vervolgt Affleck: "Ik kreeg te horen dat ik mijn kop moest houden. Michael zei: 'Weet je Ben, hou gewoon je mond, oké?'""Ik vroeg vervolgens: 'Zou het plan van NASA nu echt zijn om olieboorders op te leiden?' Toen antwoordde hij weer: 'Hou gewoon je mond!' Daar bleef het dus bij..."

NieuwsFilm

meest populair