Quentin Tarantino maakte bijna als een van de eersten een Marvel-film

Hij had al een topacteur op het oog om de hoofdrol te vertolken.


Niet al te lang geleden uitte topregisseur Quentin Tarantino zijn frustraties over Marvel-films en dat acteurs die superheldenrollen vertolken geen sterren zijn, maar enkel het personage dat ze spelen. Toen hij jong was, was hij een grote fan van Marvel en hij had bijna een van de eerste Marvel-films gemaakt.

Tarantino wilde na zijn regiedebuut Reservoir Dogs eigenlijk aan de slag met een verfilming van zijn favoriete superheld: Luke Cage/Power Man. Dit kwam er om een aparte reden helaas nooit van.

Luke Cage
Tarantino vertelde er zelf het volgende over: "Er was een tijd voordat al deze Marvel-shit uitkwam. Het was na Reservoir Dogs, het was vóór Pulp Fiction, en ik had erover gedacht om Luke Cage te doen. Toen ik opgroeide, was ik een grote stripboekenverzamelaar, en mijn twee favoriete [stripboeken] waren Luke Cage: Hero for Hire, later Luke Cage: Power Man en Shang-Chi: Master of Kung Fu."

Tarantino was dus rond 1993 van plan om een Luke Cage-film te maken. Hiermee zou Tarantino opvallend genoeg een van de eerste Marvel-regisseurs zijn geweest. De enige bioscoopfilm die voor die tijd gebaseerd was op een Marvel-stripboek was Howard the Duck, verder was er nog helemaal niks op het witte doek te zien qua Marvel-helden.

Door de mand
Helaas is de film er nooit van gekomen. Tarantino had Laurence Fishburne (The Matrix) op het oog om de hoofdrol eventueel te vertolken. Hij vertelde dit aan zijn vrienden die ook gek waren van stripboeken, maar ze waren het er niet mee eens en stelde iemand anders voor.


"Maar al mijn vrienden zeiden: 'Nee, nee, nee, man, het moeten Wesley Snipes zijn.' En ik zei: 'Nou kijk, ik hou van Wesley Snipes, maar ik bedoel, Larry Fishburne is praktisch Marlon Brando." Zijn vrienden waren het hier wel mee eens, maar vonden dat hij niet gespierd genoeg was om de rol te spelen en Snipes was dat wel al. Tarantino vond dit zo demotiverend dat hij de film helemaal niet meer wilde maken.

Tegenwoordig
Inmiddels zijn er van zowel Luke Cage als Shang-Chi live-action-vertolkingen. In 2016 ging namelijk de Netflix-serie Luke Cage in première. De rol werd in deze serie gespeeld door Mike Colter. De serie kreeg uiteindelijk drie seizoenen en Colter vertolkte de rol daarnaast in de Netflix-series The Defenders en Jessica Jones.


Tarantino sloot een eigen superheldenfilm niet uit, maar wilde het niet baseren op een al bestaand personage van bijvoorbeeld Marvel of DC. Inmiddels weten we dat Tarantino geen superheldenfilm gaat maken. Hij gaat namelijk binnenkort van start met zijn laatste film The Movie Critic.

NieuwsFilm

meest populair