Komt er nog een vervolg op 'World War Z' of is de zombie-apocalyps voorbij?

Komt er nog een vervolg op 'World War Z' of is de zombie-apocalyps voorbij?

Er zijn al langer plannen voor een trilogie, maar of 'ie er nog van gaat komen is de vraag.

In 2013 leek het erop dat World War Z een grote flop zou worden. Het script werd een paar keer herschreven, waardoor er weinig overbleef van het originele verhaal. Bovendien moest het derde deel van de film volledig opnieuw worden opgenomen.

Maar ondanks de hobbelige weg naar de bioscoop was de film met Brad Pitt een enorm succes en werd het bovendien de best verdienende zombiefilm ooit. Het werd een spannende combinatie van stijlen: een bombastische zombie-actiefilm in het eerste deel en een meer ingetogen en betere survival-horrorthriller in het tweede deel.

David Fincher
Voordat de vele productieproblemen van de film begonnen zag Paramount World War Z als het begin van een trilogie. Pitt zou in alle drie de films zitten en strijden tegen allerlei mondiale sociaal-politieke veranderingen die kwamen na de zombie-pandemie.

Achter de schermen werd druk gezocht naar een regisseur voor het vervolg. Nadat de eerste regisseur, Juan Antonio Bayona, in 2016 was vetrokken kwam David Fincher (Se7en, Fight Club) in beeld. Maar ook hij twijfelde te veel over de sequel, vanwege het ontbreken van een sterk script.

Het vervolg
In 2019 was de onofficiële annulering van de sequel toch daar. Een interne bron beweerde dat het Chinese verbod op zombiefilms de belangrijkste reden was. Dit is aannemelijk aangezien de grote Chinese markt belangrijk was voor de winst van Hollywoodproducties.


Het lijkt er dus op dat het voorgestelde vervolg voorlopig op de plank blijft liggen, zonder een duidelijk vooruitzicht voor de toekomst.

NieuwsFilm

meest populair