Genieten van de laatste zonnige zomerdagen met de hit-thriller 'L'été dernier'

Genieten van de laatste zonnige zomerdagen met de hit-thriller 'L'été dernier'

Anne haar carrière en gezinsleven komen in de problemen als ze aan een affaire begint met haar zeventienjarige stiefzoon.

Eén van de films die in mei de grote Palme d'Or in Cannes had kunnen was de film L'été dernier van regisseuse Catherine Breillat. Vanaf deze week kunnen we zelf gaan kijken of de nominatie voor de prijs terecht was.

De hoofdrol is weggelegd voor Léa Drucker die, net als in Close van vorig jaar, haar rol wederom fantastisch weet neer te zetten.

Synopsis
Succesvol advocaat Anne leidt een gelukkig leven met haar man Pierre en hun twee jonge dochters. Op een dag trekt de zeventienjarige Theo, Pierre's zoon uit een eerder huwelijk, bij hen in.

Het duurt niet lang voordat hij zijn vader vertelt dat hij een affaire heeft met zijn stiefmoeder. Pierre is geschokt, Anne ontkent. De harmonie binnen het eens zo gelukkige gezin is in een keer verdwenen.

Retespannend
In de trailer zien we dat dit een heftig drama wordt met diverse thrillerelementen en dat er veel morele vraagstukken worden aangekaart in deze typisch Franse film.


L'été dernier is vanaf 28 september te zien in een filmhuis bij jou in de buurt.

NieuwsFilm

meest populair