De scifi-film 'The Creator' wordt nu al een "meesterwerk" genoemd

Vanaf donderdag draait The Creator van Gareth Edwards (Rogue One, Godzilla) in de Nederlandse bioscopen.


Vanaf komende donderdag draait er weer een grote scifi-film in de Nederlandse bioscopen en als het goed is, is deze ook erg vermakelijk. We hebben het over The Creator van Rogue One en Godzilla-regisseur Gareth Edwards.

De eerste reacties op de film met onder meer John David Washington (Tenet) waren sterk. Zo schreef de recensent van The Playlist: "Spektakel op het hoogste niveau. Pure bioscoop!"

AI-kind
In The Creator ontmoeten we Joshua (Washington), een ex-agent van de speciale eenheid. Hij rouwt om de verdwijning van zijn vrouw (Gemma Chan). Hij wordt gerekruteerd om de Schepper, de ongrijpbare architect van de geavanceerde AI, op te sporen en te doden.

Deze architect heeft een mysterieus wapen ontwikkeld met de kracht om niet alleen de oorlog, maar ook het bestaan van de mensheid te beëindigen. Joshua en zijn team van elite-agenten reizen over de vijandelijke linies, naar de duistere kern van het door AI-bezet gebied. Aldaar ontdekken ze dat het allesverwoestende wapen dat hij moet vernietigen, een AI is in de vorm van een jong kind.

"Meesterwerk"
Een nieuwe tv-trailer laat een aantal citaten uit de eerste reacties zien en een daarvan noemt de film een "meesterwerk". Het woord komt van Screenrant-recensent Joseph Decklermeijer. Simon Thompson noemt de film "adembenemend".


Alles over The Creator
Wat je moet weten over 'The Creator' voordat je de film in de bioscoop gaat kijken


NieuwsFilm

meest populair