Guillermo del Toro werkte aan een 'Star Wars'-film die nooit werd gemaakt

Guillermo del Toro werkte aan een 'Star Wars'-film die nooit werd gemaakt

De regisseur van Hellboy en Pinocchio stond op het punt de film te maken, maar de studio had andere plannen.

Regisseur Guillermo del Toro (Pan's Labyrinth, The Shape of Water) heeft veel pech met grote franchises. Hij was gedwongen te vertrekken als regisseur van The Hobbit-trilogie. En nu blijkt dat hij ook werkte aan een Star Wars-film die nooit werd gemaakt.

Del Toro laat op X weten dat hij 4 jaar geleden van plan was een Star Wars-film te regisseren. Het script voor deze ongemaakte film was geschreven door David S. Goyer (Batman Begins, Man of Steel).

"Er was een hoop prachtig artwork voor de film"
In de Happy, Sad, Confused podcast vertelt Goyer over de nooit gemaakte film: "Ik heb een Star Wars-film geschreven die Guillermo del Toro zou regisseren. Dat was 4 jaar geleden. Er was van alles aan de hand achter de schermen bij Lucasfilm. Het was een cool script en er is een hoop prachtig artwork voor de film gemaakt."

Del Toro deelde het interview op X en bevestigde dat hij inderdaad de film zou gaan regisseren. "Het is waar, ik kan er niet veel over zeggen. Misschien 2 letters 'J' en 'BB', of zijn dat 3 letters", schreef de regisseur op het socialemediaplatform.

Oorsprong van de Jedi
Fans speculeren er druk op los wat de Mexicaanse regisseur met de letters bedoelt en waar de film over zou zijn gegaan. Waarom de film nooit gemaakt is, is niet bekend.



Goyer werkte ook aan een script van een film die de oorsprong van de Jedi moest laten zien. Ook deze film werd nooit gemaakt. Toch is er nu een film over het begin van de Jedi in de maak. James Mangold (Indiana Jones and the Dial of Destiny, Logan) werkt nu aan de nieuwe Star Wars-film.

Meer Star Wars-films in de maak
Daarnaast wordt er ook gewerkt aan een vervolg op The Rise of Skywalker. De film van regisseur Sharmeen Obaid-Chinoy zal Rey volgen die probeert een nieuwe Orde van Jedi op te richten. Ook werkt Dave Filoni aan een film die zijn series The Mandalorian, The Book of Bobba Fett en Ahsoka samen moet brengen.

Ondanks dat we waarschijnlijk nooit een Star Wars-film van Guillermo Del Toro zullen zien, is er dus genoeg content waar Star Wars-fans zich op kunnen verheugen.

NieuwsFilm

meest populair