Eerste recensies 'The Creator': direct naar de bioscoop of wachten tot de film op Disney+ staat?

Grote scifi-film van de regisseur van Rogue One: ja, naar de bioscoop! En snel.


Een paar dagen geleden verschenen al zeer positieve eerste online reacties op The Creator, de nieuwe film van regisseur Rogue One en Godzilla-regisseur Gareth Edwards. Nu staan ook de eerste volledige recensies op Rotten Tomatoes. De grote vraag: zijn deze ook zo positief?

Het antwoord is 'ja'. De scifi-actiefilm met onder meer John David Washington (Tenet) staat op het moment van schrijven op een sterke 81 procent na 62 recensies, met een 7.30/10 als gemiddelde beoordeling.

Pakt goed uit
"De film is, wat het hedendaagse studiodenken betreft, een gok. En deze betaalt zich fantastisch uit," vindt Barry Hertz van Globe and Mail. En Tomris Laffly van TheWrap: "De sciencefictionfantasie van Gareth Edwards is spannende originele film, ondanks de duistere kijk op AI."

"Bekijk het op het grootste scherm dat je kunt vinden, en wie weet verandert de film je zelfs van gedachten over een reeks kwesties, waaronder de zogenaamde gevaren van de vooruitgang van AI," aldus Linda Marric van The Jewish Chronicle.

Afgezaagd verhaal?
Er zijn uiteraard ook mindere reviews te vinden. Zo schrijft David Rooney van The Hollywood Reporter: "Het is jammer dat de visuele glans en inventiviteit van de film worden toegepast op een afgezaagd verhaal en eendimensionale personages."


Al met al lijkt The Creator een heerlijke film voor in de bioscoop. Het advies luidt dan ook: zoek een IMAX-zaal of ander groot scherm op en laat je verrassen. De film komt van 20th Century Studios en zal pas over een paar maanden op Disney+ staan.

NieuwsFilm

meest populair