Trailer voor nieuwe komedie van Taika Waititi over 'slechtste voetbalelftal ooit'

Taika Waititi komt met een film over het slechtste voetbalelftal aller tijden.


Searchlight pictures heeft een nieuwe trailer prijsgegeven van de nieuwe feelgood-komedie Next Goal Wins, de nieuwe film van Thor: Love and Thunder-regisseur Taika Waititi.

Next Goal Wins is gebaseerd op de gelijknamige documentaire uit 2014 en gaat over het Nationaal voetbalelftal van Amerikaans Samoa. In 2014 deed het team een poging om zich te kwalificeren voor het WK voetbal, ondanks dat het team bekend stond als het slechtste nationale elftal ter wereld nadat het een wedstrijd tegen Australië verloor met 31-0.

Michael Fassbender
Het team probeert zich, met de hulp van Nederlandse voetbalcoach Thomas Rongen, te verbeteren en een kans te maken op een WK kwalificatie. Rongen wordt gespeeld door Michael Fassbender in zijn eerste rol sinds 2019.

Next Goal Wins werd al voor Thor: Love and Thunder gefilmd en heeft al die jaren op de plank gelegen. De omstreden acteur Armie Hammer had een rol in de film, maar zijn scènes zijn opnieuw opgenomen door Will Arnett.

Ongemakkelijke komedies
De Nieuw-Zeelandse regisseur Waititi kreeg wereldwijde faam door zijn werk aan de meest recente Thor-films. Maar bij de filmliefhebber was hij al bekend als maker van ongemakkelijke komedies zoals What We Do in the Shadows en Hunt for the Wilderpeople.In 2020 won Waititi een Oscar voor zijn script voor het komedie-drama Jojo Rabbit.

Gemengde reacties
De film beleefde onlangs zijn première op het Toronto International Film Festival maar kreeg daar gemengde reacties. Critici waren niet mals en schreven voornamelijk negatieve recensies. Op recensie-site Rotten Tomatoes scoort de film op dit moment een magere 47%.

Next Goal Wins is in Nederland vanaf 4 januari 2024 in de bioscopen te zien. Naast Fassbender zijn ook Elizabeth Moss (The Handmaid's Tale) en Will Arnett (Bojack Horseman) in de film te zien.

NieuwsFilm

meest populair