De 'Expendables'-filmreeks laat per film een enorm verval zien: wel peperduur

De 'Expendables'-filmreeks laat per film een enorm verval zien: wel peperduur

Teleurstellende cijfers van Expend4bles in vergelijking met eerdere delen uit de reeks...

We zijn inmiddels vier delen onderweg in de actiereeks van Sylvester Stallone. Expendables 4 flopt gigantisch in de bioscopen en dat is best pijnlijk als we kijken naar het prijskaartje van de allstars-actiefilm.

De makers van de Expendables-reeks hebben zich afgelopen weekend ongetwijfeld even de ogen uit hun kop geschaamd. De cijfers zijn behoorlijk teleurstellend en komen niet eens in de buurt bij de voorgangers.

Teleurstellende cijfers
De film leverde in het eerste weekend slechts $8,3 miljoen op. Nét niet genoeg om de slechtste opening van het jaar te hebben. Maar alsnog een megaverlies.

Hartstikke pijnlijk als je weet dat Expend4bles veel heeft mogen kosten. De film met Jason Statham in de hoofdrol kreeg een budget van ongeveer honderd miljoen dollar. Let wel: dit is een schatting.

Vergelijking met andere delen
Als we kijken naar eerdere delen binnen de reeks, is de komst van de vierde een die snel vergeten mag worden. De eerste film had een openingsweekend van $34,8 miljoen. De tweede had een iets minder succesvol weekend met $28,5 miljoen en Expendables 3 verdiende slechts $15,8 miljoen.



In Expendables 4 moeten Barney Ross, Lee Christmas en de andere leden van de Expendables een Derde Wereldoorlog voorkomen. Dat doen ze samen met een groep nieuwe teamleden.

NieuwsFilm

meest populair