FilmTotaal interviewt 'Dogman'-regisseur Luc Besson: "Dogman is net Jezus"

FilmTotaal interviewt 'Dogman'-regisseur Luc Besson: "Dogman is net Jezus"

De Franse filmmaker probeert zijn comeback te maken in Hollywood.

De afgelopen jaren was het een beetje stil rondom de Franse filmmaker Luc Besson. Hij verdiende zijn sporen met culthit Le Grand Bleu, en brak internationaal door met Léon: the Professional. Na wisselende successen, binnen en buiten Hollywood, leek het in 2018 eventjes erop dat het voorgoed gedaan was met zijn carrière. Maar nu is Besson terug.

De regisseur is in Amsterdam voor de Nederlandse première van zijn comeback-film Dogman. In het vrij uitzinnige verhaal volgen we de aan een rolstoel gebonden drag queen Douglas Munrow, die met honden kan praten. Sterker nog: hij traint ze om misdaden te plegen.

Caleb Landry Jones
De getalenteerde Caleb Landry Jones (Get Out, Three Billboards outside Ebbing, Missouri), die vorig jaar in Cannes nog werd bekroond als beste acteur voor Nitram, speelt de titelrol. Maar verder spelen er niet heel veel bekenden mee, en is er ook weinig budget om van te spreken.

Besson werd in 2018 door de Belgisch-Nederlandse actrice Sand van Roy aangeklaagd voor verkrachting. Ze speelde een rol in Bessons Valerian and the City of a Thousand Planets. In 2019 lieten aanklagers de zaak vallen bij gebrek aan bewijs, en in 2021 wees ook een onderzoeksrechter in Parijs een tweede aanklacht af. Van Roy diende tegen die beslissing een klacht in en is als ambassadeur aangetreden bij Stichting Cassandra, een belangenvereniging voor misbruikslachtoffers.

Interview
Besson zelf is weer aan het werk en probeert de zaak achter zich te laten. Zoals valt te verwachten wil hij alleen over zijn nieuwe film praten. Bekijk hieronder het interview dat FilmTotaal'er Ruud Vos had met Besson:



NieuwsFilm

meest populair