Deze twee gruwelijke scènes besloot Tarantino toch uit 'Django Unchained' te halen

Deze twee gruwelijke scènes besloot Tarantino toch uit 'Django Unchained' te halen

Een van de hoofdrolspelers, Kerry Washington, laat zich erover uit in haar autobiografie.

Quentin Tarantino staat bekend om al zijn keiharde scènes. Of het nu gaat om oudere pareltjes als Reservoir Dogs en Pulp Fiction of recentere toppers als The Hateful Eight en Once Upon a Time in Hollywood, er zit altijd veel geweld en bloed in. Toch had dit nog veel meer kunnen zijn.

Het gaat hier om Django Unchained. Kerry Washington speelt in de blockbuster Broomhilda, Django's vriendin. Hij komt haar redden, maar voordat ze eindelijk vrij zijn maken ze allebei behoorlijk wat mee.

Gewelddadig
Zo wordt Broomhilda gestraft en opgesloten in een doos in de zon en wordt ze ook bedreigd door Calvin Candie (Leonardo DiCaprio). Toch zou zij oorspronkelijk nog veel meer afzien. Hier laat Washington zich over uit in haar autobiografie.

In haar boek, Thicker Than Water, laat Washington zich over de opnames uit. In het eerste script stond ook een behoorlijk gruwelijke verkrachtingsscene. Ook was Tarantino oorspronkelijk van plan om Washingtons Broomhilda naakt in beeld te brengen, wanneer ze wegrent nadat ze in elkaar is geslagen.

Boek
Zo staat er in Washingtons boek dat deze scènes werden opgenomen, maar uiteindelijk niet in de film te zien zijn: "Na de opnames stonden Jamie en Quentin in een hoekje. Beide mannen keken naar de grond toen ik op ze afliep. Tarantino zei dat de scène geknipt zou worden".



"Misschien had Jamie iets tegen Quentin gezegd, of misschien dat Quentin zich uiteindelijk zelf bedacht. Hoe dan ook, ik was enorm opgelucht. Ik had zitten bidden dat deze momenten niet in de film te zien zouden zijn en gelukkig kwam het er uiteindelijk dus ook niet van".

NieuwsFilm

meest populair