'Een klein leven' (Hanya Yanagihara): van besteller naar theater naar bioscoopfilm

'Een klein leven' (Hanya Yanagihara): van besteller naar theater naar bioscoopfilm

Hoe help je eigenlijk iemand die niet geholpen wil worden?

De roman A Little Life (Een klein leven) van Hanya Yanagihara sloeg wereldwijd in als een bom; miljoenen lezers werden er diep door geraakt. De Belgische toneelregisseur Ivo van Hove heeft er een even indringende theatervoorstelling van gemaakt.

Na een uiterst succesvolle periode bij het Internationaal Theater Amsterdam, waar van Hove het toneelstuk maakte en opvoerde, is de voorstelling nu ook op West End in Londen een recordbrekend succes. De 'film' die deze week in de bioscopen van Nederland gaat draaien is live opgenomen vanuit The Savoy Theatre in London.

Verhaal
A Little Life volgt vier studievrienden in New York: Willem, die de ambitie heeft acteur te worden, de getalenteerde en succesvolle architect Malcolm, de excentrieke kunstenaar JB en de teruggetrokken, raadselachtige Jude. Wanneer ambitie, verslaving en trots de groep uit elkaar drijft, blijven ze toch verbonden vanwege hun liefde voor Jude en zijn geheimzinnige verleden.

Gaandeweg wordt duidelijk dat Jude kampt met een traumatisch verleden en realiseren de vrienden zich dat ze alleen door diepgaand begrip en grenzeloze liefde hun vriendschap met hem kunnen behouden.

Theater
In de trailer zien we dat dit een bijzondere filmervaring gaat worden, aangezien het gaat om een 3D-toneelstuk dat we nu te zien krijgen op een 2D-scherm. Toch zal dit, door zowel de zeer kundige cast, het prachtige verhaal van Yanagihara én van Hove's enscenering daarvan, een behoorlijk ingrijpend bioscoopbezoek zijn.


A Little Life is vanaf 28 september in de bioscoop te zien.

NieuwsFilm

meest populair