Alles wat we al weten over 'Superman: Legacy', de herstart van het DC-universum

Alles wat we al weten over 'Superman: Legacy', de herstart van het DC-universum

James Gunn heeft een enorme taak te vervullen met 'Superman: Legacy'.

Het DC-filmuniversum zoals we het de laatste tien jaar hebben gekend, komt in december aan zijn eind met Aquaman and the Lost Kingdom. Hierna krijgt de gehele DC-franchise een reboot onder DC Studios-CEO's James Gunn en Peter Safran.

In 2024 komt het eerste project in het nieuwe DCU uit: de animatieserie Creature Commandos op (HBO) Max, maar het is in 2025 aan Superman: Legacy dat er een toekomst is voor DC na meerdere flops in 2023.

Regie en verhaal
In januari bevestigde James Gunn dat hij de regie van Superman: Legacy op zich zou nemen. Gunn heeft een aantal van de meest geliefde superheldenfilms in recente jaren geregisseerd, denk aan de Guardians of the Galaxy-trilogie en The Suicide Squad.

Veel details over het verhaal hebben we niet, maar we weten wel dat het geen oorsprongsverhaal is en we Clark Kent in zijn vroege jaren als journalist voor The Daily Planet en natuurlijk als Superman. Verder portretteert het hoe Kal-El zijn Kryptonische afkomst verzoent met zijn menselijke opvoeding als Clark Kent uit Smallville, Kansas.

Cast
Eerder dit jaar kregen we te horen wie de begeerde rollen van Clark Kent/Superman en Lois Lane op zich zouden nemen, namelijk David Corenswet (The Politician) en Rachel Brosnohan (The Marvelous Mrs. Maisel).


Kort voordat de huidige acteursstaking begon, voegden vier acteurs zich bij de cast van Superman: Legacy. Dit betreft Isabel Merced als Hawkgirl, Nathan Fillion als Guy Gardner/Green Lantern, Anthony Carrigan als Metamorpho en Edi Gathegi als Mister Terrific

Geruchten
Wegens de acteursstaking zijn er geen nieuwe castleden meer bekendgemaakt. Wel gaat het gerucht in de rondte dat Gunn Skyler Gisondo op het oog heeft om de rol van Jimmy Olsen te vertolken. Ook heeft Gunn meerdere keren gehint dat Supermans loyale viervoeter Krypto in de film zit.


Het lijkt ook zeer waarschijnlijk dat Lex Luthor de grote vijand wordt van de film. Eerder dit jaar werd namelijk bekend dat Alexander Skarsgård en Bill Skarsgård in de running waren voor de rol. Ten slotte meldde The Hollywood Reporter dat het nieuwe superheldenteam The Authority hun opwachting zullen maken in Superman: Legacy voor hun eigen film die later verschijnt.

NieuwsFilm

meest populair