Deze uiterst brute, Belgische WOII-film gaat nu de Nederlandse bioscopen veroveren

Deze uiterst brute, Belgische WOII-film gaat nu de Nederlandse bioscopen veroveren

Antwerpen, 1942; twee jonge hulpagenten en hun geliefde trachten te overleven in een bezette stad.

Tim Mielants is één van de internationaal bekendste Belgen als het gaat om televisieseries; zo regisseerde hij onder andere voor de Britse serie The Responder, de Amerikaanse serie Legion en regisseerde hij het gehele derde seizoen (!) van Peaky Blinders.

In 2019 keerde hij terug naar zijn thuisland om zijn fantastische speelfilmdebuut De Patrick te maken over een klusjesman op een nudistencamping die zijn vermiste favoriete hamer probeert terug te vinden. Voor zijn tweede langspeler pakte hij het grootser aan.

Het plot
1942. Wil en Lode zijn twee jonge hulpagenten in een bezet Antwerpen. Ze werken gedwongen mee aan de klopjacht op Joden in hun stad. Tegelijk steunen ze ook het verzet en te midden van alle chaos en geweld bloeit de liefde; Wil valt als een blok voor de charmes van Lode's zus Yvette.

Een tegenstrijdige cocktail van emoties brengt hem aan de rand van de afgrond: hoe kun je tegelijkertijd jezelf, je geliefden en de Joden uit de klauwen van de bezetter redden?

Heftig
In de trailer zien we dat dit een bikkelharde historische thriller gaat worden die niet voor iedereen bedoeld is. Zoals in Mielants' eerdere werk staat er wederom een sterke cast voor de camera die elk woord met volle overtuiging bij de kijker brengt, maar helaas is het Antwerpse dialect niet altijd even verstaanbaar; gelukkig is er ondertiteling.


Wil is vanaf 28 september te zien in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair