Vanaf volgend jaar start het nieuwe DC Universe op HBO Max met... een animatieserie?

Vanaf volgend jaar start het nieuwe DC Universe op HBO Max met... een animatieserie?

Creature Commandos wordt het eerste project in het vernieuwde DCU.

In december verschijnt Aquaman and the Lost Kingdom, de laatste film in het DC-filmuniversum zoals we het de laatste tien jaar hebben gekend, in de bioscoop. Hierna gaat het vernieuwde DCU van James Gunn en Peter Safran van start met een wel heel opvallend project.

Je zou misschien denken dat Superman: Legacy het startpunt van het nieuwe DCU zou zijn, maar in 2024 verschijnt eerst de animatieserie Creature Commandos op HBO Max.

Nieuw canon
Gunn verklaarde op Threads een aantal dingen rondom de continuïteit van DC: "Niets is canon tot Creature Commandos volgend jaar - een soort aperitief voor het DCU - en daarna een diepere duik in het universum met Superman: Legacy."

Alle voorgaande series en films horen dus niet bij de tijdlijn van Gunns nieuwe DCU, wel kun je een aantal van dezelfde acteurs verwachten. Zo keren John Cena, Viola Davis, Xolo Maridueña en Freddie Stroma terug in de rollen van Peacemaker, Amanda Waller, Blue Beetle en Vigilante.

Creature Commandos
Het is geen geheim dat Gunn een voorliefde heeft voor de wat obscuurdere personages binnen het DC-universum. Daarom is het eigenlijk niet zo verrassend dat het DCU aftrapt met Creature Commandos, een groep militaire supermensen bestaande uit een menselijke leider, een weerwolf, een vampier, het monster van Frankenstein en een gorgon.


De serie heeft een veelbelovende cast bestaande uit David Harbour, Frank Grillo, Alan Tudyk, Indira Varma en Maria Bakalova. Al deze acteurs zullen hun personages ook in live-action spelen in potentiële toekomstige films en series.

NieuwsFilm

meest populair