Martin Scorsese over deze nieuwe horrorfilm: "Zo spannend dat ik niet kon slapen"

Martin Scorsese over deze nieuwe horrorfilm: "Zo spannend dat ik niet kon slapen"

'Pearl' is volgens de wereldberoemde regisseur een topper die we niet mogen missen.

Enkele dagen geleden kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal, waarin Stephen King en Guillermo del Toro zich uitlaten over de nieuwe Disney+ horrorfilm die beide mannen aanraden. Nu laat Martin Scorsese zich weer uit over een top griezelfilm op Netflix.

Scorsese heeft natuurlijk al zelf heel wat pareltjes gemaakt en wordt gezien als een van de beste regisseurs in Hollywood. Wanneer hij dus een film aanraadt moet je eigenlijk wel naar hem luisteren. Als het aan hem ligt moeten we allemaal de horrorfilm Pearl kijken.

Verhaal
Pearl is de nieuwe horrorfilm van de geliefde filmstudio A24. De film werd gemaakt door Ti West, die al eerder hoge ogen wist te gooien met X. Het verhaal speelt zich af in het jaar 1918, decennia voor de gebeurtenissen uit X.

De jonge Pearl woont op haar familieboerderij, maar wil deze plek ontvluchten. Ze droomt er namelijk van om een filmster te worden. Om dit te verwezenlijken, is ze tot alles in staat...

Lof
Scorsese heeft de film nu ook gezien en is duidelijk diep onder de indruk: "Ti West maakt een film met zo'n energie die je vandaag de dag nog maar zelden ziet. Je ziet dat hij echt van cinema houdt met elk shot. 'Pearl' is een wilde en hele enge en verontrustende film".



"West en Mia Goth spelen met het publiek voordat ze met de genadeklap komen. Ik was enorm geboeid door het verhaal, maar het heeft me ook zo getraumatiseerd dat ik niet goed kon slapen. Ik kon echter niet stoppen met te kijken".

Waar te zien?
Scorsese heeft de film dan misschien wel op Netflix gezien, helaas staat deze in Nederland nog niet op de streamingdienst. Wel is Pearl te vinden op SkyShowtime en Pathé Thuis, mocht je interesse hebben.

NieuwsFilm

meest populair