Gouden Kalveren: zes keer raak voor 'Sweet Dreams'!

Gouden Kalveren: zes keer raak voor 'Sweet Dreams'!

De dramafilm was de grote winnaar van het Gouden Kalveren Gala

Het was vrijdag weer een spannende avond voor de Nederlandse filmmakers: de Gouden Kalveren werden weer uitgereikt. De prestigieuze film- en serieprijzen hadden dit jaar de dramafilm Sweet Dreams als grote winnaar benoemd.

Sweet Dreams, de Nederlandse dramafilm van regisseur Ena Sendijarevic, sleepte maar liefst zes Gouden Kalveren in de wacht. De film was voor acht prijzen genomineerd.

De grote winnaar
Naast dat Sweet Dreams de prijs voor Beste Film mee naar huis nam, won de film ook in de categorieën Beste Camera, Beste Costume Design en Beste Regie. Daarnaast werd Renée Soutendijk benoemd als Beste Actrice en kreeg Florian Myjer de prijs voor Beste Acteur.

Sweet Dreams speelt zich af op een afgelegen Indonesisch eiland ten tijde van het koloniale tijdperk. Wanneer Nederlandse suikerfabrikant Jan plotseling overlijdt, moet zijn zoon Cornelis vanuit Nederland reizen om de fabriek over te nemen. Als blijkt dat Jans minnares Siti verwikkeld is in zijn testament, komen Siti en de familie terecht in een kat-en-muisspel.

Release
Sweet Dreams is nu te zien in de bioscoop. Bekijk hieronder alvast de trailer.



NieuwsFilm

meest populair