'Harry Potter'-kindsterretje: "Dumbledore spuugde in mijn gezicht"

'Harry Potter'-kindsterretje: "Dumbledore spuugde in mijn gezicht"

Het ging wel om een ongeluk en Samantha Clinch kan er wel om lachen.

Enkele dagen geleden kwam er treurig nieuws uit de filmwereld. Michael Gambon, voornamelijk bekend van zijn rol als Albus Dumbledore in de Harry Potter-franchise, is overleden. Actrice Samantha Clinch deelt nu een verhaal van de acteur.

Clinch werd oorspronkelijk enkel en alleen gecast als een extra, maar dit werd toch iets meer. Zo kreeg ze de rol van Eloise Midgen aangeboden voor The Goblet of Fire, waarin ze zelfs een scène deelt met Gambon.

Verhaal
Heel toevallig had Clinch de dag voor Gambons overlijden een verhaal gedeeld via een filmpje op sociale media over de opnames van de blockbuster. Dit krijgt nu, na zijn dood, extra veel aandacht. Het gaat namelijk om een scène waar hij in haar gezicht spuugt.

Clinch was destijds 13 jaar oud en zegt het volgende: "Op een gegeven moment in 'Goblet of Fire' vertelt Dumbledore dat de dementors eraan komen. Dit is natuurlijk afschuwelijk nieuws dus er staat ook veel druk op zijn schouders".

Spuug incident
Clinch vervolgt: "Hij liep naar onze tafel toe, legt zijn hand op mijn schouder, kijkt me aan en zegt: 'De dementors komen!' Hij moest dit dramatisch overbrengen, maar daarbij spuugde hij per ongeluk. Ik kreeg het zelfs in mijn oog. Dus ja, Dumbledore heeft in mijn ogen gespuugd".

@samanthaclinch Replying to @Whistling Walrus Geeat question, and good times from #gobletoffire ? Here's the full uncut story. Need to start a campaign to get hold of these clips. Justice for #harrypotterextras #featuredextra #fyp #harrypotterbts #harrypottertiktok ##dumbledoor #eloisemidgen ? Harry Potter 157 Funk (REMIX) - NEGOLEO


Deze scène is echter niet in de film te zien, aangezien dit moment geknipt werd. Clinch kent hier de reden niet voor. Zelf neemt ze het Gambon absoluut niet kwalijk en noemt ze het zelfs een van haar absolute 'career highlights'.

NieuwsFilm

meest populair