De slechtste schurk in de 'Harry Potter'-films: wie is die verschrikkelijke Dolores Umbridge?

De slechtste schurk in de 'Harry Potter'-films: wie is die verschrikkelijke Dolores Umbridge?

Ze is al niet al te vriendelijk in de film maar ze is nog heel wat slechter dan je denkt.

Je zou denken dat de grootste Harry Potter-schurk Voldemort is, maar de bekende filmwebsite ScreenRant beweert dat de eerste plek toch aan iemand anders is weggelegd. Het gaat hier om Dolores Umbridge, maar wie is zij nu precies?

We maken pas kennis met haar personage op het einde van Harry Potter and the Order of the Phoenix. Hoewel ze in eerste instantie aardig lijkt over te komen, is het duidelijk dat zij verre van goed is.

Verschil
De meeste scènes die de kijkers (en de lezers van de boeken) zich hoogstwaarschijnlijk nog van haar herinneren is wanneer zij Harry met een veer laat schrijven. Dit is echter behoorlijk pijnlijk, want deze veer 'tapt' van je eigen bloed.

Het wordt snel duidelijk dat Voldemort en zijn Death Eaters duistere personages zijn. Zij dragen donkere kleding en vermoorden mensen. Umbridge komt echter schattig over, kleedt zich altijd in roze en houdt van katjes. Meer positief kan niet over haar gezegd worden.

Achtergrond
Umbridge is de dochter van een vader die een tovenaar was maar haar moeder was een 'dreuzel', iemand zonder krachten. Haar vader, die werkte voor Ministry of Magic in the Department of Magical Maintenance, kreeg nooit een promotie, waardoor Umbridge hem maar slap vond.



Met haar moeder kon Umbridge het nog minder vinden. Vanwege het feit dat haar moeder een 'muggle' was, wilde Umbridge niks van haar weten. Net zoals de nodige Slytherin volgers, vond Umbridge haar moeder dus minder dan echte tovenaars en heksen.

Ruzie
Umbridge haar broer beschikt ook niet over haar magie, iets waar Umbridge haar moeder de schuld van heeft. Dit zorgde echter voor zoveel problemen binnen de familie dat haar ouders besloten te scheiden.



Umbridge ging met haar vader mee, terwijl haar broer bij de moeder introk. Vervolgens trof Umbridge haar moeder en broer nooit meer, aangezien ze zich zo voor hen schaamde dat ze niks meer met hen te doen wilde hebben.

Wraak
Umbridge was verre echter zelf ook van een goede studente. Haar haat voor 'dreuzels' is echter zo groot dat zelfs andere Slytherin studenten dit storend en gevaarlijk vinden. Umbridge voelde zich hierdoor onbegrepen.



Wanneer zij dus eindelijk later in haar leven wordt aangesteld als lerares en de boel overneemt, ziet ze dit als een goede mogelijkheid om wraak te nemen op alles en iedereen. Ook in het Ministerie had ze geen goede reputatie, waar ze zou proberen de eer op te strijken van het harde werk van andere mensen.

Verdwijningen
Maar het ergste moet nog komen. Umbridge deed alsof ze iemand was die uit een pure tovernaarsfamilie kwam, maar dit was ze dus niet. Mensen die achter de waarheid kwamen verdwenen echter op mysterieuze wijze, waardoor ze deze leugen kon volhouden.

Uiteindelijk krijgt ze wel wat ze verdient. Nadat ze zelfs Voldemort en de Dooddoeners heeft geholpen wordt ze echter naar Azkaban gestuurd, waar ze de rest van haar leven zal moeten doorbrengen.

NieuwsFilm

meest populair