Alles wat we al weten over 'A Quiet Place: Day One', prequel van de ijzersterke horrorfranchise

Alles wat we al weten over 'A Quiet Place: Day One', prequel van de ijzersterke horrorfranchise

De wereld van 'A Quiet Place' gaat zich uitbreiden met deze prequel.

In 2018 kwam John Krasinski, die voornamelijk bekend was als acteur in komedies, met de horrorfilm A Quiet Place. Hij regisseerde de film zelf, schreef het script samen met Scott Beck en Bryan Woods en speelde een hoofdrol. De film werd enorm goed ontvangen en was een enorme financiële hit. In dit artikel lees je wat we al weten over de nieuwste film in deze franchise.

Het enorme succes van A Quiet Place betekende dat een vervolg snel zou volgen. Helaas brak het coronavirus uit toen de film uit moest komen, waardoor het flink werd uitgesteld. Uiteindelijk wist de film toch bijna net zo succesvol als de eerste film te zijn, wat benadrukte hoe populair de franchise was.

Regie
Paramount Pictures had dusdanig veel vertrouwen in de franchise dat er in november van 2020 al bekend werd gemaakt dat er spin-off in de wereld van A Quiet Place ging komen. Krasinski zou de regie overhandigen aan Jeff Nichols (Mud, Midnight Special). Nichols zou ook het script schrijven gebaseerd op een idee van Krasinski.

Alles leek prima te verlopen, totdat Nichols in 2021 besloot om uit het project te stappen. Een concrete reden is nooit gegeven, maar naar verluidt ging het om meningsverschillen over de richting die de film opging. De zoektocht naar een vervanger ging razendsnel van start en in januari van 2022 werd bekend dat Michael Sarnoski (Pig) was uitgekozen als vervanger van Nichols.

Prequel
Enkele maanden na de aankondiging dat Sarnoski de regie op zich ging nemen, werd de officiële titel aangekondigd: A Quiet Place: Day One. Hiermee werd het ook definitief duidelijk dat de film een prequel werd.


Het focust zich op een andere groep mensen tijdens de eerste dag van de alien-invasie. In A Quiet Place Part II zagen we de invasie al vanuit het perspectief van de Abbott-familie. A Quiet Place: Day One gaat hier dus dieper op in.

Cast
In november van 2022 werden de eerste castleden van de prequel bekendgemaakt. Het ging hier om Lupita Nyong'o (Black Panther) en Joseph Quinn (Stranger Things). Later werd bekend dat Alex Wolff (Hereditary) zich ook bij de cast had gevoegd.


In de loop van dit jaar zijn we er ook achtergekomen dat een bekend gezicht terugkeert in de prequel. Djimon Hounsou keert namelijk terug als de mysterieuze 'Man on the Island' uit Part II. Ten slotte weten we dat Denis O'Hare te zien zal zijn in de film. De opnames zijn eerder dit jaar afgerond en het is de bedoeling dat de film in maart van 2024 in de bioscoop verschijnt.

NieuwsFilm

meest populair