Deze ijzersterke thriller heb je waarschijnlijk niet gezien: 'Green Room'

Deze ijzersterke thriller heb je waarschijnlijk niet gezien: 'Green Room'

'Green Room' heeft nog steeds niet een fractie van de aandacht gekregen die het eigenlijk wel verdient.

Horrorfans hebben in recente jaren weinig te klagen als het aankomt op originele films in het genre. Dit jaar kwam bijvoorbeeld de sterk ontvangen Talk to Me uit en vorig jaar genoten fans van het genre over het algemeen van films als X, Barbarian en Smile. Green Room past niet alleen in dit rijtje films, maar overtreft ze misschien wel.

De film verscheen niet in de Nederlandse bioscopen, en dat blijft doodzonde. Elke horrorfan moet dit pareltje gezien hebben.

Plot en Anton Yelchin
Het verhaal van Green Room kan als volgt worden samengevat: Een punkrockband die afdwaalt naar een afgelegen deel van de Pacific Northwest stuit op een gruwelijke gewelddaad. Omdat zij de enige getuigen zijn, worden ze het doelwit van een angstaanjagende bende skinheads die ervoor willen zorgen dat al het bewijsmateriaal wordt geëlimineerd.

De hoofdrol wordt gespeeld door Anton Yelchin (Star Trek), een topacteur die in 2016 op 27-jarige leeftijd om het leven kwam na een ongeluk. Green Room kwam een jaar eerder uit en wordt gezien als een van zijn beste films.

Green Room
De film is geregisseerd door Jeremy Saulnier. Het was voor hem jarenlang een obsessie om een film te maken die zich afspeelde in een 'green room', een soort wachtkamer voor muzikanten bij concertzalen. Hij vertelde er het volgende over: "Eigenlijk wilde ik een green room-film maken. De omgeving is van cruciaal belang voor de manier waarop ik verhalen ontwikkel."


"Omdat ik in een punkband heb gezeten en verliefd werd op de esthetiek, de energie en de muziek, ben ik in veel concertzalen geweest. Ik dacht dat het heel gaaf zou zijn om die energie vast te leggen."

Patrick Stewart
De meest bekende acteur in de film is Sir Patrick Stewart (X-Men, Star Trek: The Next Generation). Stewart besloot op een wel heel bijzondere manier om akkoord te gaan om de rol van neo-nazi Darcy te vertolken: "Ik begon te lezen net toen de schemering viel en rond pagina 40 sloot ik het script en stond op en ging door mijn huis - omdat ik alleen was - om er zeker van te zijn dat alle deuren en ramen op slot waren."


"Toen heb ik alle omgevingsverlichting rondom mijn huis aangedaan. Dat doe ik nooi! De film had me ondermijnd en me een zo onveilig gevoel gegeven. Ik wist zonder enige twijfel dat dit was wat ik wilde doen." Green Room is nu te streamen op SkyShowtime.

NieuwsFilm

meest populair