'Star Wars'-regisseur zet hardnekkig gerucht over 'Rogue One' recht: "Dikke onzin"

'Star Wars'-regisseur zet hardnekkig gerucht over 'Rogue One' recht: "Dikke onzin"

Gareth Edwards was wel degelijk betrokken bij de grootschalige heropnames van de scifi-film.

Rogue One wordt door fans gezien als een van de beste Star Wars-films. De productie van deze scifi-blockbuster verliep echter allesbehalve soepel. In een nieuw interview reageert regisseur Gareth Edwards op alle geruchten die hierover rondgaan op het internet.

Edwards heeft momenteel een nieuwe film in de bioscopen draaien: The Creator. De filmmaker is dan ook druk met promoten en wordt in diverse interviews gevraagd naar wat er daadwerkelijk is gebeurd tijdens de beruchte 'reshoots' (heropnames) van Rogue One.

Noodhulp
Het verhaal is dat Lucasfilm, de studio achter Star Wars, destijds grote heropnames wilde en Edwards daarbij aan de kant schoof. De producenten huurden Tony Gilroy (die later de serie Andor zou maken) in om het script aan te passen en nieuwe scènes op te nemen.

Volgens Edwards is het echter niet waar dat hij niet betrokken was bij de reshoots. "Er is echt veel onzin op het internet te lezen over de film en hoe die opnames er destijds aan toe zijn gegaan", verzucht hij in de podcast The Business.

Darth Vader
"Ze hadden er Tony bij gehaald en begrijp me niet verkeerd; hij heeft absoluut goed werk afgeleverd. Daar is geen twijfel over mogelijk. Maar het is wel een gezamenlijk product: we hebben er samen aan gewerkt tot de laatste minuut".


"De laatste scène die we hebben opgenomen is die op het einde van Darth Vader in de hal", vervolgt Edwards. "Daar was ik verantwoordelijk voor: ik heb die scène opgenomen".



NieuwsFilm

meest populair