Christoper Nolan raadt topfilm aan: "hier kan je alleen maar van genieten"

Christoper Nolan raadt topfilm aan: "hier kan je alleen maar van genieten"

De regisseur maakte zelf al de ruimtefilm 'Interstellar', maar 'First Man' mag er zeker ook zijn.

Recentelijk kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal over Martin Scorsese. De geliefde regisseur heeft namelijk genoten van een horrorfilm die volgens hem elke filmfanaat moet kijken. Christopher Nolan heeft ook nog een goede tip.

Nolan wist eerder dit jaar nog hoge ogen te gooien met zijn laatste film, Oppenheimer. Deze blockbuster werd uitstekend onthaald. Niet alleen zijn filmcritici en de 'gewone bioscoopgangers' helemaal weg van deze film, ook is het een gigantisch box-office succes.

Genieten
Nolan staat bekend als een grote voorstaander van de bioscoopervaring en liet al eerder weten niet snel een film (of serie) te maken voor een streamingdienst. Van een blockbuster heeft de beroemde filmmaker wel echt genoten: First Man.

First Man werd gemaakt door Damien Chazelle, o.a. bekend van Whiplash en La La Land. Voor de laatstgenoemde film werkte hij samen met Ryan Gosling. De twee gingen opnieuw met elkaar in zee voor First Man, waarvoor Gosling in de huid kruipt van Neil Armstrong.

Verhaal
Voordat Armstrong astronaut werd, voerde hij 78 missies uit als piloot van een gevechtsvliegtuig. Verder werkte hij in de jaren vijftig en zestig mee bij het testen van experimentele vliegtuigen.



Toen hij op een gegeven moment furore begon te maken binnen de NASA en de Apollo 11-missie mocht leiden. Nolan heeft duidelijk van de film genoten en zette deze dan ook in de spotlights.

Reactie
Zo zegt hij: "Deze film is meesterlijk in elkaar gezet. Het 'space program' ziet er fantastisch uit. Er wordt op elk detail gelet. Chazelle brengt het allemaal geweldig in beeld. Het voelt echt aan, waardoor je er alleen maar van kan genieten".



Mocht je First Man gemist hebben, vrees dan niet. Ondanks het feit dat de blockbuster niet op een van de grootste streaminggiganten staat, is deze wel te vinden op Pathé Thuis.

NieuwsFilm

meest populair